El sector hoteler i la restauració aconsegueixen el 100% d'ocupació durant l'estiu

Baix Empordà

Data: 01/09/2022

L'estiu de 2022 ha recuperat les xifres prepandèmia amb la presència del turisme nacional i l'arribada dels visitants estrangers. Hostaleria i restauració han tornat a arribar al 100% d'ocupació durant els dos mesos de vacances i esperen poder allargar la temporada turística fins a finals de setembre. 

Els sectors de la restauració i l'hostaleria han fregat el 100% d'ocupació durant els mesos de juliol i agost a la Costa Brava Centre. Aquest ha estat un estiu on s'han recuperat les xifres d'anys anteriors, que ha permès tornar a rebre visitants estrangers i mantenir el turisme nacional a la zona. Una tendència que des del sector ja preveien des de setmana santa i que esperen continuar-la allargant més enllà de l'agost.

Aquest 2022, el turista francès representa la gran part del turisme internacional, de la mateixa manera que s'ha recuperat la presència dels visitants britànics i nord-americans. També s'ha mantingut la presència del turista rus malgrat la preocupació de com podria afectar la guerra d'Ucraïna.

El sector de l'hostaleria ha omplert durant els dos mesos d'estiu i la mitjana de les estades ha estat de quatre nits en hotels, apartaments o càmpings. Una incògnita de cara setembre és com afectarà el turisme nacional la tornada a l'escola el dia cinc de setembre i si es mantenen les reserves per part dels visitants europeus.

El que s'ha vist aquest estiu ha estat una gran massificació turística a finals de juliol i principis d'agost. És per això que des de la restauració i l'hostaleria demanen més esforç per poder allargar la temporada.

Des del sector, la valoració que fan d'aquest 2022 és molt positiva per les bones xifres d'ocupació després d'un estiu marcat per la incertesa de com seria la recuperació turística.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia