Torroella de Montgrí i l'Estartit municipalitzen el servei d'aigua potable

Torroella de Montgrí

Data: 03/01/2023

Amb l'arribada del 2023, Torroella de Montgrí ha materialitzat el seu compromís de municipalitzar el servei d'aigua potable. La mesura ha entrat en vigor aquest 1 de gener i, per tant, l'Ajuntament és ara, l'encarregat de gestionar les infraestructures i el procés de potabilització.

Des de l'u de gener, el servei d'aigua potable a Torroella de Montgrí i l'Estartit presenta un model de gestió totalment públic. Ho va acordar el plenari municipal l'estiu passat, per majoria absoluta, per tal de millorar-ne la prestació, gestionar-ne els recursos econòmics, així com adoptar pràctiques de caràcter sostenible.

El fins ara vigent contracte de concessió, adjudicat a l'empresa AGBAR, estava a punt de finalitzar, i atesa a la seva antiguitat, el consistori va crear una comissió d'estudi per analitzar nous models de gestió. Després de diverses reunions, es va optar per la gestió directa, que permet una major proximitat amb els usuaris i els Serveis Tècnics.

En aquest sentit, l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'Estartit serà l'encarregat de les infraestructures, des dels pous, la potabilitzadora i els cinc dipòsits de distribució, fins a arribar als comptadors de cada un dels habitatges del poble. També gestionarà el procés de potabilització, el qual tracta les aigües procedents del riu Ter.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia