Platja d'Aro estudia instal·lar a l'estiu una passera temporal de fusta al passeig marítim

L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro i s'Agró ha anunciat que aquest novembre s'empendrà una consulta ciutadana sobre els usos del futur passeig marítim. Des del consistori ja han avançat que treballen amb Costes de l'Estat per ampliar la via durant els mesos d'estiu, a través d'una passera temporal de fusta sobre la sorra. 

El secretari d'Estat de Turisme, Fernando Valdés, va visitar aquest dimarts Castell-Platja d'Aro i s'Agaró. L'Ajuntament va aprofitar l'avinentesa per compartir els futurs projectes del municipi i trobar així, "espais de finançament".

Durant la reunió es va parlar, entre altres temes, de la restauració del camí de ronda de s'Agaró o la millora en l'àmbit del Ridaura. És en aquesta última zona, on es contempla la reforma del passeig marítim.

El batlle de la localitat, Maurici Jiménez, va avançar que a principis de novembre s'emprendrà una consulta ciutadana sobre el futur pla funcional, és a dir, com es distribuirà el passeig segons l'espai dels vianants, la zona comercial o un possible carril bici.

La zona és territori de Costes de l'Estat i no es permet ampliar-la. No obstant això, el consistori està treballant perquè durant els mesos d'estiu es pugui instal·lar una passera temporal a la sorra, per guanyar uns 4 metres addicionals pels vianants.

També es proposa des de l'Ajuntament redistribuir l'espai que ocupen les terrasses de restauració. Així doncs, els 4 metres que es deixen entre la façana i les taules, per una mesura actualment inecessaria dels Bombers, s'eliminaran. No s'ampliarà l'espai exterior dels establiments, sinó que simplement s'acostarà el mobiliari als edificis.

El procés de participació ciutadana es preveu que s'allargui mig any. Un cop es tinguin els resultats, s'emprendrà un concurs d'idees entre professionals de l'arquitectura. El despatx guanyador serà l'encarregat de redactar el projecte de reforma del futur passeig marítim, amb les propostes de la població com a fonament. Es preveu que el document estigui llest a la primavera del 2024 i per la seva magnitud econòmica, s'haurà d'executar per fases.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia