Un 15% dels hotels de la Costa Brava Centre estan oberts

Intervé: Judit Lloberol, portaveu del Gremi d’Hostaleria Costa Brava Centre.

El paquet de restriccions impulsat des de la Generalitat i sobretot l’entrada en vigor del confinament perimetral els caps de setmana ha colpejat multitud de sectors, entre ells l’hostaleria.  De fet, a la Costa Brava Centre actualment hi ha oberts un 15% dels hotels. La preocupació del Gremi és preservar el nombre més gran de llocs de treball, així com tornar a operar completament a partir de Setmana Santa.

Actualment, els clients que decideixen hostejar-se a la Costa Brava han de venir entre setmana i així, complir amb el confinament perimetral. Aquesta és una tendència que ja s’ha començat a notar entre els pocs establiments que continuen oberts.

En temporada baixa, molts hotels de la Costa Brava Centre decideixen abaixar les persianes. D’aquesta  manera, les restriccions s’han notat, però no a gran escala.  

Des del gremi de l’hostaleria alcen la veu per erigir-se com a espais segurs, que han seguit en tot moment els protocols imposats pel PROCICAT. Així, reclamen que les decisions polítiques es prenguin conjuntament amb els afectats de cada sector, ja que són ells mateixos els que poden detectar les seves necessitats i mancances.

D’altra banda, les ajudes a les empreses turístiques, anunciades per la Generalitat aquest dilluns, que escalen fins als 19 milions d’euros, han estat ben rebudes per sector, encara que creuen que són insuficients. En la mateixa línia, es critica l’enrevessada burocràcia que els treballadors han de seguir per tal de demanar aquestes ajudes.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia