Els taxistes de Palamós volen que se'ls tingui en compte en les ajudes Covid municipals

INTERVÉ: Josep Navarro, representant dels taxistes de Palamós.

Els 12 taxistes que tenen llicència per operar a Palamós han enviat una instància al consistori amb l'objectiu que se'ls inclogui en el pla de xoc d'ajudes Covid. Després d'un any amb el vaivé del confinament i el toc de queda, el sector calcula que ha patit una caiguda d'ingressos d'entre el 50 i el 70%.

Pas endavant en la supressió de la taxa per l'ús de les parades
El món del taxi a Palamós reclama per una banda, que se'ls bonifiqui l'impost total de circulació, així com les taxes administratives que graven la gestió de les llicències. Per altra banda, volen que es retiri la taxa per l'ús de les parades a la via pública. En aquest últim punt, el consistori ja ha fet un pas endavant i enguany, els conductors no hauran de pagar per aparcar.

El pla de xoc Covid de Palamós no contemplava la situació dels taxistes
Segons els taxistes, els "ajuntaments han estat les administracions més restrictives a l'hora de concedir les ajudes Covid". De fet, les condicions dictades pels dos plans de xoc del consistori palamosí deixaven de banda els treballadors del taxi.

Noves ajudes per part del consistori
La resposta de l'Ajuntament de Palamós, anunciada a través dels mitjans de comunicació, ha estat contundent. I és que en un futur s'aprovarà un tercer paquet d'ajudes directes encarades als empresaris autònoms, on es tindrà en compte la situació dels taxistes.

Devallada d'entre el 50 i 70% dels ingressos
El servei conjunt de taxi de Palamós i Calonge-Sant Antoni compta amb un total de 21 llicències. Des de fa un any pateixen fortament les conseqüències de la Covid, tot i que la gran majoria no ha deixat mai d'operar. En aquest sentit, els treballadors descriuen el 2020 amb una gran davallada de clientela, amb el juliol i l'agost com a pics màxims de feina. Les restriccions de mobilitat, el toc de queda i la davallada del turisme dicten la caiguda d'entre el 50 i el 70% dels seus ingressos.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia