La Generalitat assumirà la despesa de la retirada d'amiant per la pedregada

La consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, ha anunciat una subvenció extraordinària per retirar l'amiant de les cobertes malmeses per la pedregada del dimarts. Actualment, el Govern està ultimant la partida pressupostària, però ha assegurat que l'aprovació "és immediata i amb caràcter retroactiu". 

Un total de 267.800m2 de teulades amb amiant foren malmeses per la pedregada del dimarts passat. Les afectacions es distribueixen entre els municipis de La Bisbal d'Empordà, Corçà, Cruïlles-Monells-Sant Sadurní de l'Heura, Foixà i Forallac.

Davant d'aquesta problemàtica, el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha anunciat l'aprovació "immediata" d'una subvenció extraordinària per retirar i tractar l'amiant de les cobertes. Tot i que actualment s'està perfilant el seu import, s'ha assegurat que l'Agència de Residus assumirà el 100% del cost i es reduiran els temps d'espera. 

Ara, els afectats han de contactar amb les empreses especialitzades en desmuntatge, ja que es tracta d'un material "altament contaminant". Un cop es realitzin els treballs de retirada i posterior tractament, la Generalitat retronarà als ciutadans la totalitat de la despesa econòmica per abans de finalitzar l'any.

L'anunci de la nova línia d'ajudes s'ha presentat aquest dilluns a Mas Casas, una explotació ramadera de Cruïlles damnificada per la pedregada.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia