El turisme a la demarcació de Girona torna als nivells prepandèmia

La demarcació de Girona va rebre 8,4 milions de visitants durant el 2022, una xifra que s'equipara amb les registrades abans de la pandèmia. Es va consolidar el client nacional i el francès, mentre que el ciutadà britànic es va mostrar més caut a l'hora de viatjar a la comarca.

La demarcació de Girona ha registrat 8,4 milions de turistes, els quals han generat 26,4 milions de pernoctacions durant el passat 2022 i, per tant, es milloren les dades de la temporada 2019.

Aquestes xifres demostren que durant l'any passat, el sector del turisme va recuperar plenament l'activitat, fins i tot, fent front a les múltiples incerteses i esdeveniments inesperats que es van produir a escala mundial com el conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna i variants de la COVID-19.

Pel que fa a la procedència de turistes a la Costa Brava, el mercat nacional s'ha consolidat, i respecte a l'internacional, destaca la recuperació del mercat francès que s'equipara als valors de 2019.
L'objectiu per aquest any, per tant, és mantenir el turisme de proximitat nacional, el francès i de la resta d'Europa i intentar atraure més interès del britànic i irlandès.

També es té molt en compte el turisme accessible, el qual està demostrat que és molt fidel i sol repetir de destinació.

Segons el patronat, es preveu una molt bona temporada turística, no només aquest any, sinó en els próxims anys.

La Costa brava és el principal destí turístic de les comarques gironines, tant per la seva diversitat en platges, parcs naturals, zones rurals i les diferents ofertes d'oci, com també pel bon clima suau, sense temperatures extremes, propi del Mediterrani.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia