La Costa Brava es promociona turísticament a diverses fires

Baix Empordà

Data: 09/03/2018

La Costa Brava és una de les destinacions turístiques per excel·lència de Catalunya en temporada alta, però més enllà de la matèria prima brilla gràcies a les accions promocionals que s'impulsen.

A l'avantsala de l'inici del primer pic d'ocupació amb l'arribada de la Setmana Santa, les principals destinacions turístiques del territori s'estan promocionant dins i fora del país en diverses fires especialitzades o generalistes. 

És el cas de Platja d'Aro, que després de ser present a la fira Salon des Vacances a Brusel·les, aquesta setmana ha trepitjat dos esdeveniments destacats. L'un, la mostra ITB de Berlín, que compta amb la presència de 10.000 expositors de prop de 200 països i regions en un espai de 160.000 m2, i combina l’assistència de públic general i 100.000 professionals vinculats al turisme i 10.000 persones de públic general, durant el cap de setmana. L'altra és la fira Sevatur de Sant Sebastià, que  permet promocionar el municipi vers un públic de proximitat d’àmbit peninsular, en una mostra que rep 18.000 visitants cada any i també una vuitantena de mitjans de comunicació. En aquests esdeveniments, s’hi recull tota l’oferta del sector al municipi: 25 hotels, 2 pensions, 4 hotels-apartaments, 9 apartaments turístics i 4 càmpings; així com una referència d’on localitzar centenars d’habitatges d’ús turístic registrats i degudament legalitzats. També hi destaca els guardons i segells de qualitat de que disposa el municipi com a conjunt com és el de Destinació Familiar; o de les seves platges, serveis i equipaments: Bandera Blava, Pla de Qualitat en Destí, Q de Qualitat Turística, Itinerari Blau o Vies Braves. 

Platja d'Aro serà a Donostia dins del paraigua del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, que aplega diversos municipis de la província com Begur o Calonge i Sant Antoni, que hi vendran la qualitat dels seus serveis d'hoteleria i restauració a més de promoció de les platges, la cultura i l'oci o la gastronomia.  


Promoció conjunta 

No és l'única acció promocional que despleguen Begur i Sant Antoni aquest cap de setmana, ja que en paral·lel a Donostia es venen conjuntament a Puigcerdà amb l'objectiu d'acostar el mar a la muntanya. Hi són de divendres a diumenge amb diverses accions, com un taller de cocteleria, dos concerts d’havaneres amb el grup Els Cremats i Port Bo, degustació de cremat i el sorteig d’un cap setmana a Calonge i Sant Antoni i Begur. 

L’objectiu d’aquesta acció de  promoció turística és captar públic d’un mercat turístic de proximitat i també per fidelitzar els públics existents. La plaça de Santa Maria serà l’escenari on s’instal•laran diverses casetes de fusta, juntament amb una pantalla gegant que reproduirà imatges dels dos municipis amb l’objectiu de donar a conèixer les platges i el litoral de Begur i Calonge i Sant Antoni al Pirineu. 
 
Begur i Calonge i Sant Antoni continuen treballant en accions de promoció turística conjunta per tal d’optimitzar recursos i arribar a un públic més ampli. En aquest sentit les següents fires on participaran conjuntament aquesta primavera seràSevatur, que és aquest mateix cap de setmana a San Sebastian, el Mercat del Ram de Vic i la Fira Multisectorial de Manresa.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia