Territori licita les obres de la nova estació d’autobusos de Palamós

Palamós

Data: 16/03/2023

Territori licitarà aquest mes les obres per construir una nova estació d'autobusos a Palamós, que comptarà amb una inversió de 2,8 MEUR. Es preveu que comencin les obres la tardor vinent i que la nova instal·lació, que també gestionarà la Generalitat, entri en funcionament l'estiu de l'any que ve.

Territori licitarà aquest mes les obres per construir una nova estació d'autobusos a Palamós, que comptarà amb una inversió de 2,8 MEUR. Aquesta actuació millorarà la capacitat i comoditat del trànsit de les línies interurbanes de la demarcació de Girona i de la comarca del Baix Empordà, i molt particularment, la circulació per l'interior del municipi de Palamós. A més, la nova estació i el seu conjunt actuaran com a element catalitzador d'una nova configuració urbana del sector.

Es preveu que Territori comenci les obres la tardor vinent i que la nova instal·lació, que també gestionarà la Generalitat, entri en funcionament l'estiu de l'any que ve.

La nova instal·lació es construirà a la prolongació del carrer d'Enric Vincke i ocuparà una superfície total d'uns 4.000 m2, disposarà d'una platja de 7 andanes per als autobusos en semibateria i també comptarà amb un espai de parada ràpida i una zona d'estacionament d'autobusos en fila davant de les andanes. L'obra inclourà la instal·lació de panells fotovoltaics per autoconsum de l'estació.
Actualment, Palamós disposa d'una estació d'autobusos situada al carrer López i Puigcerver, al centre urbà, en una localització que dificulta la circulació d'aquest tipus de vehicles de grans dimensions.

L'Ajuntament de Palamós ha modificat el Pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) amb l'objectiu d'obtenir els terrenys necessaris per a la construcció d'aquest equipament, cercant aquells que millor s'adaptessin a les necessitats del municipi i del servei. Aquesta modificació també va incloure el sistema viari necessari per al funcionament de la nova estació.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia