L'ACA inverteix més de mig milió d'euros al Baix Empordà

El Baix Empordà s'emportarà mig milió d'euros del total de 15 milions que l'Agència Catalana de l'Aigua destinarà a 150 municipis catalans per millorar-ne el subministrament i incrementar-ne la garantia. 

La inversió més potent, de 500.000 euros, serà pel municipi de Castell-Platja d'Aro, i servirà per construir un dipòsit de 5.000 metres cúbics per millorar l'abastament d'aigua potable i la xarxa de connexió pel sector oest de Sant Pol i s'Agaró, en vies de desenvolupament. 

L'altre municipi on l'ACA invertirà, tot i que en menor grau, serà Santa Cristina d'Aro. En total, s'hi destinaran 30.000 euros per recuperar la captació subterrània fora de servei situada a la central d'elevació i tractament del nucli urbà. 
 
Els treballs subvencionats hauran d’haver estat executats entre l’1 de gener de 2018 i l’1 de novembre de 2020. Es tracta de la tercera convocatòria que l’ACA porta a terme en la línia d’ajuts per a millorar l’abastament d’aigua a Catalunya. En les dues convocatòries anteriors, 2016 i 2017, ja s’han aportat un total de 25 milions d’euros. A més d'un total de 26 ajuts, quantificats en 5,2 milions d’euros, per a la millora de les xarxes d’abastament supramunicipals.
 

Cap subvenció pel Baix Empordà

L’ACA també ha fet pública la resolució definitiva d’atorgament de subvencions per a la redacció de plans directors del servei municipal d'abastament d'aigua. Es donaran 1'6 milions d'euros en benefici de 148 municipis. En aquesta ocasió però, el Baix Empordà se'n queda al marge. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia