Els hotels podran omplir les piscines amb dessalinitzadores privades

Baix Empordà

Data: 13/03/2024

El Grup Costa Brava Centre valora positivament la permissió del Govern sobre l'adquisició i ús de dessalinitzadores en el sector turístic per a poder omplir les seves piscines, però també defensa que el seu preu és molt elevat i que no és tan fàcil com sembla. Apunten que hauria de ser el mateix Govern qui impulsi i financi aquestes accions.

El Govern finalment permetrà l'adquisició i funcionament de dessalinitzadores privades per omplir piscines d'allotjaments turístics. L'executiu flexibilitzarà el pla de sequera per permetre'ls tractar l'aigua de mar. Des del Grup Costa Brava Centre celebren aquesta última notícia, però estan a la perspectiva de com va evolucionant la situació dia a dia.
 

'Estem molt a la perspectiva de com va evolucionant tot. Tenim la mateixa sensació que en l'època COVID. Un dia surt una cosa i al següent una altra. Però estem contents amb aquesta última notícia. Per fi s'ha donat importància al sector i, tot el que sigui positiu i contribueixi al fet que els nostres establiments puguin funcionar amb normalitat, és una bona notícia" - Judit Lloberol, Gerent del Grup Costa Brava Centre

Tanmateix, exposen que una dessalinitzadora té un cost molt elevat i necessita els permisos dels consistoris. Estan valorant la possibilitat de fer una compra grupal entre establiments com han fet altres municipis veïns, però no volen precipitar-se.

 

No és tan fàcil com sembla. Una dessalinitzadora té un cost molt elevat i no tothom se la pot permetre. A més, no és comprar-la i l'endemà començar a dessalinitzar l'aigua. S'han de demanar permisos als Ajuntaments. És molt més complex del que sembla i volem fer les coses ben fetes i al seu temps" - Judit Lloberol, Gerent del Grup Costa Brava Centre

Des de Costa Brava Centre van tenint reunions recurrents amb els empresaris de la zona i tenen sobre la taula diferents accions possibles per posar en marxa per fer front a la sequera. Una d'elles, evidentment, és aquesta de les dessalinitzadores, però creuen que hauria de ser el Govern qui se'n faci càrrec.

 

Aquests últims dies anem parlant amb diferents empresaris i tenim sobre la taula diferents accions possibles per fer front a la problemàtica, però creiem que aquestes accions s'haurien de portar a terme i de finançar des del Govern" - Judit Lloberol, Gerent del Grup Costa Brava Centre

D'altra banda, avui han sortit uns ajuts per a projectes de reducció del consum d'aigua als quals els establiments d'allotjaments turístics també s'hi poden sumar. Una notícia que Costa Brava Centre també celebra.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia