Nova línia de finançament de 150 milions d’euros pels hotels de la Costa Brava

Nova línia de finançament de 150 milions d’euros pels hotels de la Costa Brava
Baix Empordà

Data: 18/03/2019

CaixaBank i la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme Costa Brava Centre han signat un conveni de col·laboració que posa a l’abast de tots els socis de l’entitat una línia específica de finançament de 150 milions d’euros. Aquesta activació de la línia de crèdit té com a objectiu impulsar i dinamitzar el sector hoteler de les comarques gironines i inclou, a més, una àmplia oferta de serveis i productes financers en condicions avantatjoses, dissenyats exclusivament tenint en compte les necessitats del sector hoteler.

L’acord ha estat subscrit per la presidenta de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme Costa Brava Centre, Bàrbara Hallé, i el director del centre d’empreses Girona Sud, Blai Morera. A l’acte, que s’ha celebrat a les oficines de Costa Brava Centre a Vall-llobrega, ha assistit el responsable de Hotels & Tourism de la direcció territorial Catalunya de CaixaBank, Albert Pascual.

El conveni de col·laboració preveu uns avantatges per als socis en la gestió dels seus comptes, targetes, transferències i la millora de les condicions de finançament i oferint més productes i serveis de finançament a curt termini i una pòlissa de crèdit amb condicions més favorables per als socis.
Albert Pascual, responsable del sector turístic de CaixaBank a la Territorial Catalunya, ha reiterat el compromís de l’entitat financera, a través de la seva línia de negoci CaixaBank Hotels & Tourism, amb el sector turístic i hoteler gironí tot destacant “la contribució de CaixaBank per ajudar a la millora de la competitivitat d’aquest col·lectiu mitjançant el disseny de productes i serveis financers creats especialment per atendre les seves necessitats”.
Per la seva banda, Bàrbara Hallé ha destacat l’interès que per als socis de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme Costa Brava Centre, tenen els productes financers en les condicions establertes al conveni de col·laboració, en la mesura en que pot ajudar a potenciar l’activitat econòmica de les empreses la qual, en definitiva, acaba contribuint al foment del dinamisme del territori. L’associació que representa es tracta d'una entitat gremial sense ànim de lucre, que treballa per a la defensa dels interessos de les empreses del sector de l'hostaleria, que en l'actualitat agrupa més de 400 empreses del sector de l'hostaleria i el turisme, principalment, de la comarca del Baix Empordà.
 
Un nou model de proximitat amb les empreses i negocis hotelers
La nova línia de negoci CaixaBank Hotels & Tourism es crea l’any 2008 per consolidar el lideratge de CaixaBank en el mercat turístic a través d'un nou model de proximitat amb les empreses i negocis hotelers. D'aquesta manera, CaixaBank, presidida per Jordi Gual i dirigida pel conseller delegat Gonzalo Gortázar, aposta per l'especialització territorial amb l'objectiu de dinamitzar i impulsar l'activitat comercial del sector hoteler, a través d'una potent xarxa de professionals experts en aquesta activitat i esdevé la primera entitat financera a Espanya a posar en marxa una direcció especialitzada en aquest segment.

El 2018, l'entitat va concedir 2.200 milions d'euros de crèdit al sector hoteler, fruit en part de l'acord amb la Confederació d'Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT) que s'ha anat renovant des del 2011.

Un dels serveis més destacats que CaixaBank posa a la disposició dels hotels, especialment dels hotels familiars o mitges cadenes hoteleres, és la possibilitat d'anticipar el cobrament de les seves reserves d'habitacions. Aquest servei, denominat factoring turístic, a més de minimitzar el risc comercial d'impagament dels seus clients, suposa una injecció econòmica que l'hoteler pot destinar a preparar la temporada següent en condicions excepcionals o a invertir en la millora de les instal·lacions. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia