Calonge i Sant Antoni necessiten 650 pisos en 15 anys segons un estudi d'una consultora

Intervé: Arturo Prades, regidor d'Habitatge

Calonge i Sant Antoni necessita 650 pisos socials en 15 anys per retenir població. És la conclusió d'un informe que l'Ajuntament ha encarregat a una consultora especialitzada sobre l'estat de la vivenda al municipi.

L'àrea d'habitatge és conscient que en els anys posterior a l'esclat de la bombolla financera més de 500 persones de menys de 35 anys van marxar del municipi per la manca d'oportunitats laborals però també per la dificultat de llogar o comprar una vivenda a preus assumibles pel seu poder adquisitiu.

A l'hora de revertir aquesta situació, però, el consistori no vol carregar contra els habitatges turístics perquè entén que formen part del teixit que dóna creixement econòmic al municipi.

Amb aquesta limitació damunt la taula el consistori explora vies per fer créixer el parc d'habitatge amb algun tipus d'intervenció pública al darrere. Actualment el municipi en té 132, en els propers 15 anys l'objectiu és que superi els 600 però abans hi ha fites intermèdies.

Per aconseguir aquestes vivendes l'Ajuntament pensa en contractes publico-privats per facilitar el desenvolupament urbanístic a canvi de determinades condicions, millorar les ajudes a la rehabilitació d'edificis, millorar les ajudes al lloguer i potenciar el fons de mediació per aconseguir cessió d'habitatges per a usos socials.

El consistori vol estudiar la manera que tot això no impliqui l'increment dels preus del  lloguer al municipi.

En paral·lel a aquestes polítiques segueix avançant el projecte sostre cívic de copropietat. Un model de gran èxit als països nòrdics que poc a poc es va instal·lant a Catalunya.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia