El port de Palamós participa a la fira de creuers Seatrade Med a Lisboa

El port de Palamós participa a la fira de creuers Seatrade Med a Lisboa
Baix Empordà
Palamós

Data: 19/09/2018

La Generalitat de Catalunya, a través de l’empresa pública Ports de la Generalitat, participa amb altres institucions a la fira Seatrade Cruise Med 2018, amb els ports de Palamós, Roses i Sant Carles de la Ràpita, per donar a conèixer els serveis de les instal·lacions portuàries i l’oferta turística de les destinacions a les companyies de creuers, associacions, touroperadors i agents. La fira bianual Seatrade Cruise Med se celebra aquest any del 19 al 20 de setembre, a Lisboa (Portugal).
 
Aquest punt de trobada de la indústria de creuers ha comptat amb la presència del gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, l’alcalde  de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, i el regidor de Turisme de l’Ajuntament de Roses, Fèlix Llorens, entre altres directius i tècnics representants de Ports de la Generalitat, dels Ajuntaments de Palamós, Roses i Sant Carles de la Ràpita i del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, també presents en les tasques de promoció a la fira Seatrade Cruise Med.
 
La Generalitat i les institucions locals s’han compromès a refermar i treballar pel creixement de l’activitat creuerística a la Costa Brava i a les Terres de l’Ebre. El gerent de Ports de la Generalitat ha destacat “el paper de la Costa Brava que aquest any preveu xifres rècord de passatgers i escales i que té potencial per créixer de manera sostenible”.
 
L’acció comercial de les instal·lacions portuàries de Palamós i Roses i Sant Carles de la Ràpita i les seves respectives destinacions es fa a través de Costa Brava Cruise Ports i Delta Ebre Port. Dues marques, fruit d’acords institucionals, que responen a la demanda de les companyies de creuers que busquen la sinergia entre port i destinació, per facilitar en conjunt uns serveis i una oferta del territori als turistes de creuer. Així, les institucions compromeses en treballar pel creixement de l’activitat creuerística a la costa catalana són les següents: Ports de la Generalitat; els ajuntaments de Palamós, Roses i Sant Carles de la Ràpita; els Patronats de Turisme Costa Brava-Girona i Terres de l’Ebre; i les Cambres de Comerç de Girona, Palamós i Tortosa. Joan Pere Gómez ha posat en valor “els esforços, la col·laboració i l’entusiasme emmarquen la promoció de les nostres marques a la fira europea més important de creuers per continuar posicionant-nos internacionalment”.
 
L’Alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, s’ha referit a la destinació Terres de l’Ebre i la marca i ha dit que “les quatre institucions que conformem Delta Ebre Port fem els esforços necessaris per seguir treballant per aconseguir escales de creuers en el nostre port”. Caparrós ha afegit que l’objectiu de la participar a la Seatrade Med és “contactar amb les empreses que tenen vaixells que poden accedir al port de la Ràpita, conscients de les limitacions que imposa el calat que tenim, per tal que coneguin les possibilitats del port i les singularitats del nostre destí dins la Reserva de la Biosfera i en un entorn referent com és el delta de l’Ebre”.
 
El regidor de Turisme de Roses també s’ha referit a la marca Costa Brava Cruise Ports i ha posat l’èmfasi en què “els ports Roses i Palamós i la destinació turística, units amb la marca Costa Brava Cruise Ports s’han convertit en una entrada de gran valor per a les companyies de creuers que esperem que s’incrementarà les pròximes temporades”.
 
Accions promocionals a Lisboa
 
En el marc de la Seatrade Med, Costa Brava Cruise Ports ha presentat aquest dimecres l’acte Ports petits, gran destinació turística, amb l’objectiu de mostrar al sector de creuers  les característiques i els serveis de les instal·lacions portuàries de Palamós i Roses, que es complementen per atendre una variada tipologia de
 
creuers. Així mateix, s’ha presentat la gran oferta que té la Costa Brava   amb la història, la cultura, la gastronomia i les activitats esportives i d’oci que ofereix als turistes de creuer europeus i nord-americans. Els assistents han pogut degustar productes típics de la Costa Brava.
 
Costa Brava Cruise Ports també ha donat suport aquests dies a Lisboa a l’acte organitzat per l’Associació Internacional de Línies de Creuers (Clia) a l’acte “Clia, Ports & Destination Summit 2018”, al qual han participat més de 200 professionals de la indústria creuerística d’arreu del món. Aquesta acció s’engloba entre el Pla d’accions promocionals de la marca Costa Brava Cruise Ports per donar a conèixer els ports amb tràfic de creuers a la Costa Brava i la destinació turística.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia