El Cercle d'Infraestructures debat sobre el concepte 'smart city' aplicat al turisme

Intervenen: Xavier Ribera, President Cambra de Comerç de Palamós; Jordi Soler, Alcalde de Calonge i Sant Antoni

La connectivitat  a la xarxa és tant important pel creixement econòmic com ho són les infraestructures viàries, portuàreis, aeroportuàries o el transport públic. Sota aquesta idea ha versat la jornada organitzada per les Cambres de Comerç de la Costa Brava Centre i el Cercle d'Infraestructures celebrada aquest divendres al matí al Castell de Calonge.

La jornada amb presència del món empresarial, serveis tècnics municipals i càrrecs electes s'ha centrat en el turisme i en com traslladar en aquest àmbit el concepte de 'smart city'. El títol de l'acte ja és tota una declaració d'intencions que pregunta si aquest concepte és una eina indispensable.

Aposta del municipi per ser 'smart'

Calonge i Sant Antoni està apostant en els darrers anys per tenir els elements que descriuen una 'smart city'.  Des del cablejat del passeig marítim per dotar d'internet el carrer fins a la recent posada en funcionament dels passos de vianants intel·ligents, són exemples del que el consistori creu que és una de les tasques més importants dels municipis alhora d'afavorir el creixement econòmic: posar-se el dia en tecnologies digitals.

La jornada ha volgut trencar una llança a favor dels municipis mitjans i petits. El concepte 'smart city' sol anar lligat a grans metròpolis com Singapur o Barcelona, però municipis més petits com Calonge i Sant Antoni també poden adaptar-lo a les seves necessitats i possibilitats.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia