Begur avança en l'habilitació del nou Centre d'Interpretació d'Indians

Begur avança en l'habilitació del nou Centre d'Interpretació d'Indians
Begur

Data: 15/09/2022

Begur avança en l'habilitació del nou Centre d'Interpretació d'Indians. L'Ajuntament ja ha formalitzat el contracte per a l'execució dels serveis de disseny, producció i muntatge de l'espai museístic. L'objectiu és que sigui una realitat a principis de l'any que ve. Recordem que aquest nou espai museístic.

El projecte d'habilitació del nou Centre d'Interpretació dels Indians de Catalunya a Begur avança a bon ritme i supera noves etapes amb l'objectiu que ja sigui una realitat a principis de l'any vinent. La iniciativa està impulsada per l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament, qui lidera el pla amb la finalitat de realçar el llegat indià que té Begur i situar el nostre poble com a capital dels indians de Catalunya.

En aquest sentit, recentment el consistori ja ha formalitzat el contracte per a l'execució dels serveis de disseny, producció i muntatge de l'espai museístic amb l'empresa INTERVENTO 2, SL, després d'un concurs públic per a la licitació valorat en 180.669,04€ (IVA inclòs).

Gemma Coll, regidora de Cultura, avança que "serà un equipament amb entorns digitals, interactius i didàctics; en definitiva, amb tota la tecnologia que permeti als visitants de qualsevol edat viure una experiència immersiva en el llegat indià".

Maite Selva, alcaldessa de Begur, destaca que "és un projecte de poble que esdevindrà un motor de promoció econòmica pel municipi, ja que atraurà visitants durant tot l'any i també tindrà un impacte educatiu molt positiu per a escoles i instituts".

Aquest nou espai museístic ocuparà tres de les quatre actuals sales que conformen les Escoles Velles Centre Cultural i serà el punt de referència del llegat indià a Begur. En aquest sentit, es mantindrà una sala per a exposicions temporals -que passarà a nomenar-se sala BacanArt-; i cal recordar que aquest edifici també acull la seu estable de la Xarxa de Municipis Indians de Catalunya i l'Arxiu Municipal, que compta amb valuosa informació i documentació del llegat indià. ocuparà tres de les quatre sales que conformen les Escoles Velles Centre Cultural i serà el punt de referència del llegat indià a Begur. Aquest nou Centre d’Interpretació dels Indians de Catalunya a Begur comptarà amb espais digitals, interactius i amb sonorització.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia