Indignació del sector pesquer, ja que la veda de sardina encara continua

Inquietud entre el sector pesquer arran de la veda de sardina durant 4 mesos proposada per l'Estat, i que tot i tirar enrere gràcies a les queixes, de moment encara no s'ha publicat al BOE, i per tant l'ordre continua vigent. Des del sector s'espera, doncs, que la situació es resolgui com més aviat millor, i alerta que el sobre esforç pesquer d'anxova que estan fent, abaixi el preu d'aquest peix i posa en perill la conservació d'aquest recurs.

Quan la Generalitat i el sector pesquer es van posar en peu de guerra perquè l'Estat havia anunciat una veda de quatre mesos durant el mes de març, abril, octubre i novembre, de la pesca de sardina, aquest va decidir fer marxa enrere.

El problema, però, ara per ara continua sent el mateix, ja que la modificació del pla de gestió encara no s'ha publicat al BOE i, per tant, l'ordre anterior continua vigent.

Tot i que des del Ministeri s'ha assegurat, que és qüestió de dies que es publiqui el canvi, el sector continua criticant la lentitud de la tramitació a un fet, que consideren la seva ruïna i un disbarat.

De fet, aquesta situació obliga els pescadors a centrar les captures en l'anxova, que se n'està agafant bastanta a tots els ports; però que suposa un perill per la conservació del recurs i provoca un descens molt acusat del preu d'aquest peix.

A més, un altre problema afegit és que la sardina acaba igualment a les xarxes, i llavors s'ha de llençar morta al mar.

Per altra banda, el sector pesquer també atribueix aquesta decisió al fet que s'ha pres des d'un despatx, sense saber realment com funciona la pesca ni ser conscients del que suposa aquest canvi.

Així, sembla que de moment, els pescadors es veuen obligats a fer la veda de sardina perquè l'Estat no ha publicat el canvi que l'ajornava al BOE, i amb aquesta situació, temen que la feina no surti i es quedin sense.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia