Formen orientadors laborals per millorar l’ocupabilitat en el sector lleter

Falten mans per treballar en el sector lleter. Ho certifica la Cooperativa de Ramaders del Baix Empordà, que ho associa a una manca de coneixement de les granges, així com dels seus animals. De fet, apunten que molts dels aspirants marxen al cap de pocs mesos. Per combatre la problemàtica i millorar l'ocupabilitat, s'ha segellat un acord de col·laboració entre el Consell Comarcal i Llet Nostra per formar vuit orientadors laborals, amb la voluntat de trobar els candidats idonis.

El treball en una granja desemboca en perfils molt diversos, des de munyir a les vaques, a netejar les sales o extreure dades per formular estadístiques. Tot i que sembli una obvietat és importat que els professionals no tinguin por als animals i, amb el pas del temps, dominin el seu llenguatge corporal. Unes característiques professionals, que cerquen constantment els ramaders de la comarca.

Rere la descripció es desembolcalla una problemàtica com és la manca de treballadors en el sector primari. Una situació que, segons la Cooperativa de Ramaders del Baix Empordà, s'accentua a causa de les rotacions. Apunten que molts dels aspirants desconeixen les especificitats del lloc a desenvolupar, i de retruc, marxen al cap de pocs mesos.

Per tal de posar-hi fre i millorar l'ocupabilitat, s'ha segellat un acord pioner entre el Consell Comarcal i Llet Nostra. En concret, vuit orientadores laborals han participat en una formació per conèixer la realitat del sector lleter, i així, fer més eficient la recerca de feina.

La voluntat és tallar de soca-arrel la desinformació de l'aspirant, a més, d'optimitzar els processos de selecció. La intenció del Consell Comarcal és estendre la iniciativa a altres sectors. Aquest mes, per exemple, s'emprendrà una nova formació amb professionals del món pesquer.


CÀMERA: IVAN VILA

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Economia