El sector turístic espera remuntar un inici de juliol més fluix de l'esperat

Baix Empordà

Data: 11/07/2018

Intervé: Martí Sabrià, gerent del grup Costa Brava Centre

L'estiu ha arrencat més fluix del que s'esperava pel que fa a ocupació turística a la Costa Brava centre. Els establiments hotelers han acollit aproximadament un 8% menys de gent que l'any passat a aquestes alçades de juliol.

Des del sector volen pensar que això es deu a les vacances escolars més tardanes de l'habitual a França, Bèlgica i Holanda i esperen remuntar durant la segona quinzena de mes. 

Pel que fa a xifres l'objectiu marcat aquest juliol és rondar el 85% d'ocupació. S'assoliria així una bona xifra en sintonia amb la mitjana històrica dels últims anys. Superar el 90%, tal i com es va fer l'any passat, seria excepcional. El juliol és un mes més irregular que l'agost i és que es depèn molt de l'afluència del turista europeu. El nacional fa vacances majoritàriament a l'agost i només treu el cap durant els caps de setmana. 

Un altre factor que hi influeix, en menor mesura, és la reobertura del mercat al nord d'Àfrica i Turquia, destinacions molt evitades darrerament per qüestions de seguretat, i que ara sembla que es van recuperant.

El sector no amaga que aquest 2018 està essent un any relativament difícil amb una Setmana Santa molt matinera i una primavera complicada quant a meteorologia. Tocarà confiar bona part de l'èxit en els dos mesos que tenim per davant.  

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia