El sector turístic avisa que hi ha negocis que no aguantaran l'embat de la crisi

Baix Empordà

Data: 02/04/2020

Intervé: Martí Sabrià, gerent del Gremi d'Hostaleria Costa Brava Centre

El sector turístic de la Costa Brava Centre avisa que hi ha bars i restaurants que es poden veure obligats a abaixar persianes per sempre si no es fa una bona gestió de la crisi econòmica que es preveu que es derivi de la pandèmia de la COVID-19
El Gremi d'Hostaleria i Turisme Costa Brava Centre considera que qui pot entomar millor l'embat de la crisi són les empreses hoteleres familiars, que tenen una certa resistència perquè són sòlides i tenen establiments de propietat i amortitzats. En el cas dels bars i restaurants però, les empreses són més petites, menys sòlides i tenen menys capacitat de supervivència. 

El sector ja ha perdut la Setmana Santa i centra les expectatives a principis de maig, quan si tot va bé podria començar la temporada. Per la complexitat de la situació, ja han renunciat al públic britànic o escandinau que és el que transitava entre Setmana Santa i estiu i després de la temporada alta. Donat aquest escenari, demanen comprensió amb el sector a les administracions. 

El públic català, espanyol i francès és el que pot salvar la temporada, malgrat que des del Gremi d'Hostaleria i Turisme Costa Brava Centre tenen clar que la del 2020 no serà una bona campanya. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia