48 empreses, 103 llocs de treball i 251 candidats participen en l'Speed Dating

48 empreses, 103 llocs de treball i 251 candidats han participat aquest divendres a l'Speed Dating de Calonge i Sant Antoni. En total els candidats han realitzat 600 entrevistes ràpides de feina per optar a un dels llocs de treball. Les jornades arriben ja a la cinquena edició i enguany s'emmarquen dins de la setmana de l'ocupació que s'ha celebrat per primera vegada al municipi amb diverses propostes relacionades en l'ocupació.

Per tal de posar en comú l'oferta i la demanda de feina, Calonge i Sant Antoni per cinquè any consecutiu ha apostat per celebrar l'Speed Dating. Una jornada d'entrevistes ràpides per facilitar la trobada entre empreses que ofereixen llocs de treball i persones que busquen feina. Enguany 48 empreses han ofert un centenar de llocs de treball i s'hi han inscrit 251 candidats que en total han dut a terme gairebé 600 entrevistes.
 

"Esperem que un 90% de les persones que passin per qui sortiran amb un treball de cara a l'estiu o permanent"- Jordi Soler, alcalde de Calonge i Sant Antoni

En aquests moments el municipi registra un atur del 7% i a l'estiu pot disminuir al 3%. Les bones dades d'ocupació al municipi fan preveure que la temporada d'estiu serà complicada a l'hora de trobar segons quins perfils professionals, per això des de l'organització s'ha decidit avançar la jornada d'entrevistes ràpides per trobar feina.
 

"L'empresari està tenint problemes per accedir al mercat laboral i això és una bona eina perquè d'una manera ràpida durant un matí els empresaris puguin oferir el seu lloc de treball sigui per campanya o tot l'any i d'alguna manera puguin interactuar de manera ràpida i senzilla en aquesta oferta"- Arturo Prades, tinent d'alcalde de Calonge i Sant Antoni

En els últims anys, la gran majoria d'empreses estaven vinculades al sector turístic, però ara també hi ha empreses que ofereixen feina per tot l'any. S'ofereixen des de llocs de treball pel sector de la restauració i el sector hoteler i de càmpings com ara cuiners i cambrers, a feines de jardineria, construcció o lampisteria, personal de neteja o personal de supermercat, entre d'altres.
 

"Pel territori que tenim, sobretot a la temporada, l'hostaleria demanda molt"- Carles Arnall, vicepresident de la Cambra de Comerç de Palamós 

Des de primera hora del matí que el Palau Firal de Sant Antoni s'ha omplert d'empresaris i candidats per posar-se en contacte. Per exemple al restaurant La Jovita de Calonge repeteixen per tercer any en aquest esdeveniment i busquen perfils de cuiners i cambrers la majoria contractes per tot l'any. Tenen programades una quinzena d'entrevistes. 

A la gelateria Caroline Gelats & Dolços busquen una persona de temporada a maig a octubre que pugui atendre als clients. És la primera vegada que participen en aquesta jornada d'entrevistes ràpides.

Un altre sector on també necessiten cobrir vacants per tot l'any és de conductors d'autobús per realitzar rutes locals i regulars, especialment escolars.

Entre els aspirants a les ofertes de feina, alguns venien més nerviosos que d'altres, això sí, tots optimistes per aconseguir una feina que encaixi amb el seu perfil.

L'Speed Dating són unes jornades ocupacionals que es porten a terme des de 2018 al Palau Firal de Sant Antoni. Estan promogudes conjuntament per l'Oficina ACTIVA de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni i la Cambra de Comerç de Palamós. L'edició anterior va permetre cobrir el 90% de les ofertes de feina. Enguany l'esdeveniment ha tancat la setmana de l'ocupació on s'han realitzat diverses iniciatives per promoure la recerca de feina.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia