El programa Platja d'Aro Professionals forma 15 ajudants de cuina

El programa Platja d'Aro Professionals forma 15 ajudants de cuina
L’àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà desenvolupa aquest programa, impulsat per l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, que vol afavorir la formació i inserció laboral de persones a l’atur en empreses del municipi El programa Platja d’Aro Professionals, organitzat per l’Ajuntament de Castell- Platja d’Aro en col·laboració del Consell Comarcal del Baix Empordà, té per objectiu formar i inserir 15 ajudants de cuina en empreses del municipi.

Es vol fomentar la creació de relacions laborals estables i millorar les condicions de treball per oferir una oportunitat als usuaris per esdevenir professionals adequats a les necessitats empresarials. La iniciativa suposa beneficis tant per a les persones participants com per a les empreses col·laboradores. Per a les primeres, hi ha una formació específica –dissenyada amb continguts validats per empreses del sector– i un contracte de 40 hores setmanals de 6 mesos, remunerat amb l’equivalent al salari mínim interprofessional per a una jornada completa; pel que fa a les empreses, comptaran amb la subvenció de les despeses salarials del contracte i la figura d’un tutor, vinculat al programa, per acompanyar el procés i resoldre dubtes.

Enguany, el programa es planteja incrementar el grau de formació professionalitzadora en diversos àmbits relacionats amb la feina a la cuina, com ara l’organització, les preelaboracions, les tècniques i la neteja i el manteniment; l’aplicació de normes i condicions higienicosanitàries; la manipulació d’aliments, i la comunicació i el treball en equip.

Ara mateix, ja hi ha una desena d’empreses interessades a participar en el programa. El calendari previst és iniciar la formació al gener per tenir les persones disponibles abans de Setmana Santa per iniciar la contractació.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia