Palamós vol donar vida als aparadors buits

Palamós

Data: 17/12/2019

INTERVÉ: Lluís Puig, alcalde de Palamós

L'Ajuntament de Palamós ha iniciat un procés que busca mantenir vius els aparadors dels locals comercials més cèntrics que actualment estan tancats. S'estan establint acords amb els propietaris d'aquests establiments sense activitat per tal d'aprofitar els seus aparadors per a poder promocionar serveis o activitats municipals.

Aquesta és una acció en col·laboració amb l'entitat comercial Fecotur que el que pretén és minimitzar la imatge d'establiments tancats i fomentar l'activitat comercial de proximitat palamosina.  Mitjançant una contraprestació econòmica, l'Ajuntament podrà disposar dels aparadors per a motius promocionals sempre i quan el negoci en qüestió no estigui funcionant. Aquest és el cas de la històrica llibreria La Gavina, situada entre el carrer Major i la plaça de la Vila, que a finals del passat mes d'agost va tancar les portes.  

Palamós no vol permetre la davallada del seu comerç i aquesta és la primera d'una sèrie de mesures.  Entre altres s'elaborarà també un cens dels locals buits que hi ha al municipi, per tal de poder analitzar també els preus i les condicions del lloguer. Posteriorment és previst contactar amb propietaris i entitats bancàries i fomentar que aquests locals es posin al mercat i es puguin destinar a activitat comercial. Amb aquesta mesura es vol fer front a la problemàtica que pateixen alguns negocis de Palamós que han de tancar perquè no poden pagar els alts lloguers que els demanen.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia