L'atur baixa un 6,79% al Baix Empordà després de dos mesos a l'alça

Baix Empordà

Data: 03/11/2022

El Baix Empordà registra una caiguda d'un 6,79% de desocupats durant el mes d'octubre. Així doncs, es trenca amb la tendència a l'alça dels últims dos mesos, quan s'havia arribat a incrementar en un 10,8% (dades del setembre). Els municipis de la comarca que presenten una major taxa d'atur registral són La Bisbal d'Empordà, Sant Feliu de Guíxols i Palafrugell.

En el transcurs d'aquest últim mes unes 355 persones han trobat feina al Baix Empordà, xifra que situa l'actual nombre de desocupats en 4.866 persones. En termes percentuals, això es tradueix en una reducció del 6,79%, respecte al setembre. Una baixada que trenca amb la tendència a l'alça dels últims dos mesos.

La Bisbal d'Empordà lídera la taxa d'atur registral
Per municipis, la Bisbal d'Empordà encapçala la llista amb un 10,67% de la població inscrita a les llistes del Servei d'Ocupació de Catalunya, el segueix Sant Feliu de Guíxols amb un 10,27% i Palafrugell amb un 9,27%.

Més d'un 20% de les persones han trobat feina en el transcurs d'un any
Si comparem la situació actual amb ara fa un any, la diferència continua sent abismal. En concret, l'octubre de 2021 a la comarca hi havia 6.103 persones a l'atur, és a dir, un 20,26% més respecte enguany.

L'atur baixa un 4,96% a la demarcació de Girona
Al conjunt de les comarques gironines la tendència es manté amb un descens mensual d'un 4,96% de desocupats. Per sectors, els dedicats als serveis lideren l'increment de contractacions, seguits, encara que sigui amb diferència, també hi ha l'agricultura, la construcció i la indústria.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia