L'Associació d'Apartaments Turístics de Girona anuncia 180 milions d'euros de pèrdues

L'Associació d'Apartaments Turístics de Girona anuncia 180 milions d'euros de pèrdues
Comarques Gironines

Data: 14/04/2020

La crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19 ha impactat de ple en el sector dels apartaments i els habitatges d’ús turístic, així com en el sector turístic en general. L’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA)  estima en 180 milions d’euros les pèrdues econòmiques registrades al sector a la demarcació de Girona com a conseqüència del tancament dels allotjaments i les cancel·lacions de reserves pel coronavirus. A causa de la pandèmia l’entitat assegura que s’han deixat de contractar fins a aquests moments 12.500 treballadors directes, als quals s’ha d’afegir tot el personal indirecte  vinculat a aquesta indústria que s’ha quedat sense ocupació . La projecció  de l’ATA se situa al voltant dels 900 milions d’euros de pèrdues si  a l’estiu tanquen les fronteres i no hi ha turisme internacional.

L’entitat assegura que l’escenari actual, sense precedents i marcat per una gran incertesa, està desencadenant una situació molt greu tant per als apartaments turístics, i el turisme en general, com per altres sectors econòmics vinculats a la seva activitat. Per aquest motiu reclama que el Govern espanyol concreti quines mesures prendrà a les properes setmanes i, sobretot, quin escenari preveu per la propera temporada turística. Els establiments no saben si podran obrir i,  el que  és més important, en quines condicions podran fer-ho. El turisme internacional és clau a la demarcació i, per això, es considera essencial poder obrir les fronteres a partir del juny.

Salvar les empreses turístiques
L’Associació reclama  a les administracions mesures d’impacte a l’alçada de la situació que vivim. Per una banda, reclama al Govern espanyol ajudes directes a fons perdut per salvar les empreses turístiques; i, per l’altre, demana a la Generalitat que especifiqui ja les  ajudes que ha anunciat per garantir la supervivència del sector.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia