Ajudes directes de 600 euros a negocis de Palamós afectats econòmicament per la Covid

Palamós

Data: 13/10/2021

Finalment seran 140 els establiments de Palamós afectats econòmicament per la pandèmia que es beneficiaran d'una ajuda directa de 600 euros. L'aportació, que en total escala als 84.000 euros, s'ingressarà als beneficiaris durant el mes d'octubre, i és la tercera que executa l'Ajuntament d'ençà que va esclatar la pandèmia.

La convocatòria inicialment va rebre un total de 178 peticions, i 28 d'elles foren desestimades, segons el consistori, "per no ajustar-se a les bases". En concret, eren sol·licituds provinents d'empreses "que no es van veure obligades a tancar o restringir la seva activitat, que van presentar dues peticions, o bé no estan al corrent de pagament amb l'Agència Tributària, la Seguretat Social o els impostos municipals".

Ajudes extraordinàries d'habitatge
Paral·lelament a les subvencions a les empreses, l'Ajuntament també està immers en les ajudes extraordinàries en matèria d'habitatge. Actualment, els tècnics estan estudiant les 74 sol·licituds presentades, les quals oferiran a persones amb risc d'exclusió residencial una aportació màxima de 750 euros per fer front al lloguer o la hipoteca. En el supòsit que no s'esgoti la partida, s'efectuarà una segona convocatòria per un valor de 500 euros.

Campanya de promoció del municipi
Finalment, la localitat està immersa en una campanya de promoció referent a l'activitat comercial i turística. Per aquest motiu, l'ens municipal ha destinat 20.000 euros en publicitat i creació d'una nova marca.

Dins el Pla de Xoc
Les línies extraordinàries de promoció, així com les ajudes a empreses i famílies s'engloben en el Pla de Xoc Covid, dotat amb una partida de 700.000 euros.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia