18.227 visites a les Oficines de Turisme de Palafrugell

18.227 visites a les Oficines de Turisme de Palafrugell
Palafrugell

Data: 25/10/2019

Els turistes i visitants de les Oficines de Turisme de Palafrugell valoren l’atenció, majoritàriament, com a molt positiva. Així ho mostren els indicadors, on prop del 75% de les persones que s’acosten a les diferents oficines turístiques del municipi valoren l’atenció personalitzada amb la màxima puntuació.

Joan Vigas, primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció econòmica de l’Ajuntament de Palafrugell, valora les dades de forma molt positiva i ha volgut destacar la desestacionalització creixent dels visitants que rep Palafrugell. “De les visites rebudes es pot despendre una clara desestacionalització en la que fa temps estem treballant.

Any rere any, augmenta el nombre de turistes en mesos com maig i octubre, i no només en caps de setmana” afirma. D’altra banda, també ha volgut anunciar “la remodelació de l‘Oficina de Turisme de Llafranc en els propers mesos, per convertir-la en un espai més adient a les necessitats i demandes dels visitants d’aquest nucli costaner”.

En total, 18.227 han estat les visites que s’han realitzat enguany a les Oficines de Turisme, que estan situades a Palafrugell, Calella, Llafranc i Tamariu. Malgrat això, cal destacar que, a totes les Oficines, el nombre de visites ha baixat lleugerament en comparació als anys anteriors, tot i que el punt d’informació de Tamariu ha mantingut pràcticament les mateixes xifres d’anys anteriors.

Cal tenir en compte que aquestes dades representen només una mostra dels visitants que rep el municipi anualment, ja que per descomptat no tots passen per les Oficines de Turisme. A més a més, els canvis tecnològics que fan referència al sector turístic provoquen que la gent pot trobar tot el que necessita on line prescindint cada cop més del paper, i per tant la necessitat de consultar informació física té una tendència a la baixa que, probablement, seguirà sent així els propers anys.

En aquest sentit, si es fa una comparativa en nombre de visites rebudes a la pàgina web visitpalafrugell.cat, pel període entre l’1 d’octubre de 2018 al 30 de setembre de 2019, amb el mateix període de l’any anterior, s’observa un augment en el nombre d’usuaris del 7,66%; un 8,90% dels quals són nous usuaris que no havien visitat abans l’espai web.

Pel que fa a la nacionalitat dels visitants, s’observa que el mercat estatal segueix sent el principal, seguit dels visitants francesos, els provinents del Regne Unit i els alemanys. Respecte a anys anteriors, els mercats que sí que han vist augmentada la seva presència en nombre de visitants han estat els següents: Suïssa (+12%), Països Baixos (+5%) i Bèlgica (+5%).

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia