Els corallers demanen obrir noves zones d'extracció i restringir-ne d'altres

Baix Empordà

Data: 29/04/2018

Intervé: Joan Quintana, Associació de Pescadors de Corall

Els pescadors de corall responen a les crítiques i la polèmica arran de la decisió de l'Estat d'atorgar dotze llicències per extreure corall entre Begur i Arenys de Mar. Defensen que això no és un problema i que sí que ho eren les restriccions de la Generalitat, que, segons ells, estaven fetes sense basar-se en cap estudi.

L'Associació de Pescadors de Corall d'Espanya es va dirigir al Ministeri d'Agricultura perquè eren contraris a la moratòria de la Generalitat des de bon començament. Creuen que al departament de pesca català mai no hi ha hagut diners suficients per poder fer un estudi en condicions i mantenen que han convidat una vegada rere una altra a la Generalitat per ensenyar-los l'estat real de la situació del corall.

Tot i que són conscients que el corall no està en el seu millor moment, asseguren que són els primers que el cuiden, perquè d'això en depèn la seva feina. Creuen que si s'ha fet algun error ha estat mantenir sempre les mateixes zones restringides mentre fa 65 anys que se'n pot extreure allà mateix. Per això que proposen alternar les zones d'extracció obertes i tancades en períodes d'entre cinc i deu anys. Tenen estudiat que el corall vermell pot créixer un mil·límetre de gruix i un centímetre de llarg a l'any. Defensen, a més, que allà on es pesca es reprodueix molt més fàcilment. Opinen que si hi ha zones com a l'Escala o el Cap de Creus on mai s'hi ha pogut extreure corall, mentre els pescadors d'arts menors sí que hi poden anar, ve una decisió arbitrària fruit de la mala fama que s'ha volgut donar als corallers. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia