La fibra òptica arribarà a tots els habitatges de Parlavà

Parlavà

Data: 05/10/2020

Intervé: Joaquim Sabrià, alcalde de Parlavà.

Encara que la fibra òptica va arribar al municipi de Parlavà ara fa un any i mig, no tots els veïns i veïnes gaudeixen del seu servei. Per aquest motiu, s’estan realitzant diverses intervencions perquè aquesta arribi fins al nucli de Fonolleres i als masos del voltant. Tanmateix, des del consistori apunten que també es realitzaran obres al carrer de la Mosca i al carrer Ample, per tal de connectar adequadament els filaments en el centre de la vila.

La fibra òptica permet transmetre diversos tipus de comunicacions, com la telefònica o la televisiva, a gran velocitat i distancia, sense necessitat d’utilitzar senyals elèctrics. La seva presència és fonamental en els municipis, tant per les empreses com pels particulars, ja que ofereix una alta connectivitat i un equilibri territorial.

Al nucli de Parlavà es realitzaran dues obres, una al carrer Ample i l’altre al carrer de la Mosca, per tal d’instal·lar-hi adequadament el cablejat de la fibra. Així, aprofitant aquesta intervenció també es realitzarà una renovació de les canonades d’aigua i una millora de l’asfaltat, ja que aquestes dues vies presenten un greu problema d’inundabilitat.

Segons informa el consistori, la fibra òptica també arribarà a les masies de la zona i a Fonolleres. Encara que aquesta no serà l’única obra que es realitzarà al poble de 53 habitants. En un futur, es construirà un aparcament i un parc infantil  a la seva entrada. El motiu és evitar que els vehicles estacionin a la plaça de la vila. L’Ajuntament de Parlavà, responsable de la construcció, està pendent d’una cessió dels terrenys per tal de tirar endavant l’aparcament.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia