Més del 60% del turisme que arriba al Baix Empordà es mou en vehicle privat

Baix Empordà

Data: 15/01/2020

Intervé: Xavier Dilmé, Conseller Comarcal de Turisme

El Consell Comarcal presenta l'Observatori Turístic del Baix Empordà

Més del 60% del turisme que arriba al Baix Empordà arriba i es desplaça en vehicle privat. És una de les dades de l'Observatori Turístic del Baix Empordà que s'ha presentat aquest dimecres al Consell Comarcal.

Després de les proves pilots dels darrers anys amb dades de les administracions públiques, ara l'ens supramunicipal vol implicar també el sector privat perquè els cedeixin dades que permetin elaborar un informe turístic més complet.

Amb aquestes dades es vol optimitzar recursos i evitar duplicitats. Es farà un informe anual que servirà per extreure conclusions i propostes de millora pel sector. Aquest és un dels sectors més importants de la comarca i ocupa un de cada quatre treballadors. La majoria de visitants, més del 60%, arriben i es desplacen en vehicle privat per això des del Consell Comarcal es reuniran amb territori per analitzar quines mancances té la xarxa viària principal i secundària del Baix Empordà.

Comarcalitzar dades

L'informe vol comarcalitzar dades que són provincials o autonòmiques i inclós municipalitzar-les.

L’Observatori del Turisme del Baix Empordà ha estat creat a partir de l’anàlisi de diverses perspectives d’estudi com l’economia, l’oferta turística, la demanda turística, la sostenibilitat, l’anàlisi digital i l’estacionalitat. A través d’aquest procés han sorgit 62 indicadors entre els quals destaquen: L’ocupació laboral directe de l’activitat turística a la comarca, la taxa turística, el perfil del visitant, el consum d’aigua i els Indicadors Europeus de Turisme Sostenible (ETIS).

La visualització d’aquests indicadors es pot consultar mitjançant la plataforma web Observatori Empordà on es mostren dades i gràfics de l’activitat turística al Baix Empordà.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia