El Museu del Suro ensenya a Llofriu com es realitza la pela del suro

Palafrugell

Data: 07/07/2019

INTERVÉ: Pep Espadalé, director del Museu del Suro

La indústria surera ha estat, des de fa molts anys, la principal activitat industrial de Palafrugell. Amb el temps el sector terciari ha anat prenent protagonisme a la indústria però malgrat tot, a Palafrugell la indústria surera encara és viva.

La pela del suro es fa en una època curta de l’any, concentrant-se en els mesos de juliol i agost, i en llocs poc accessibles, lluny de les poblacions. És una tasca desconeguda fins i tot per la gent del propi territori i, especialment, per les persones que venen en època de màxima afluència turística. Per donar a conèixer aquesta tradicional activitat el Museu del Suro ha organitzat una serie de sortides per l'espai natural protegit de les Gavarres, en aquest cas en una sureda del nucli de Llofriu, en les que es mostra i explica com es realitza la pela del suro i quines són les seves característiques biologiques. El procediment de treure el suro dels arbres és el mateix des de fa centenars d’anys. Amb una sola eina, una destral, es pot fer tot el procés. 

En acabar la pela de suro comentada, el grup es desplaça al Museu del Suro per fer-hi una visita cultural. La jornada es completa amb una degustació de vins de la D.O. Empordà.

"De l'arbre al tap, del tap a taula" és el nom de la proposta que té lloc tots els diumenges des del 9 de juny fins a 14 de juliol, a partir de les 9 del matí al Centre Cultural Bassa Rocas.

La ruta també es pot gaudir els dissabtes al municipi de Cassà de la Selva.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia