El Patronat de Turisme engega una campanya pels mercats turístics de proximitat

El Patronat de Turisme engega una campanya pels mercats turístics de proximitat
El Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona va acordar ahir en consell d’administració telemàtic extraordinari un seguit de mesures per pal·liar les conseqüències de la crisi en el sector i per reactivar ràpidament l’activitat turística a la demarcació de Girona tan aviat com sigui possible.
 
S’ha redefinit l’estratègia de reposicionament de les destinacions Costa Brava i Pirineu de Girona des de diferents àmbits, dirigida primordialment als mercats de proximitat i basada en actuacions de màrqueting intern per a les empreses i entitats associades als clubs de màrqueting, reprogramació d’accions promocionals i comercials, campanyes de màrqueting digital, noves campanyes de publicitat i comunicació, i organització de jornades de formació a distància per continuar estimulant la competitivitat en el sector, entre d’altres.
 
Les principals mesures preses són les següents:
 
1.    Gestió dels associats del clubs de màrqueting de producte
Es condonen les quotes associatives de les empreses i entitats turístiques corresponents a l’exercici 2020 adherides als nou clubs de màrqueting de producte del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, per valor de 306.000 euros (sobre la base de la facturació de 2019).
 
2.    Campanya de publicitat extraordinària per als mercats de proximitat: Catalunya i Espanya, seguida d’Europa, per passar de la «pausa» motivada per la COVID-19, al «play» per redescobrir una destinació que està esperant rebre visitants tan aviat com es pugui. La campanya vol mostrar a les famílies una imatge de seguretat de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, i oferir propostes per gaudir de la natura, la cultura i la gastronomia en un entorn segur i proper.
S’estructurarà en tres subcampanyes: estiu, centrada en sol i platja a la Costa Brava; tardor, per productes, i tardor-hivern, al Pirineu de Girona. La campanya es difondrà a través de mitjans fora del línia (amb gràfiques noves) i en línia (una trentena de càpsules de vídeo temàtiques de 30 segons).
Per a la producció d’aquesta campanya es destinarà un pressupost extraordinari de 55.000 euros, i inicialment 160.000 euros per a la compra de mitjans.
 
3.    Activació de la campanya de màrqueting digital #joemquedoacasa #quedatacasa #stayathome
Els webs oficialsi incorporen a la capçalera de la portada els missatges #joemquedoacasa, #quedatacasa i #stayathome, i modifiquen les activitats d’agenda i d’esdeveniments programades per a les properes setmanes que s’han vist afectades per la crisi. Alhora, es produeix el vídeo solidari de conscienciacióLa Costa Brava Girona, en pausa per difondre’l a través de mitjans digitals.
 
A partir del 16 de març, les propostes de missatges, publicacions i continguts que es difonen bàsicament pels canals i perfils socials de Facebook (@CostaBravaPirineudeGirona i @VisitCostaBrava), Twitter (@CostaBrava i @VisitCostaBrava) i Instagram (@CostaBravaPirineu) contenen imatges i textos suggeridors i inspiradors relacionats amb la bellesa dels espais naturals, patrimonials i turístics de la demarcació de Girona per gaudir-ne virtualment des de casa. Es fomenta l’activitat a les xarxes socials mitjançant la participació i la interacció dels usuaris des de les llars.
 
S’han adaptat els continguts en tres blogs temàtics gestionats per l’entitat (SomBenestar, SomCultura i SomActiuNatura), dirigits al públic de proximitat i amb publicacions del tipus següent: un article sobre com practicar estiraments, del blog amb l’etiqueta #benestaracasa; una proposta per visitar museus de manera virtual, del blog, o un reportatge per conèixer el paratge natural de l’Albera des de casa, del blog. 
 
Així mateix, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona promou concursos des de casa en format d’història mitjançant un joc de preguntes i respostes  al perfil d’Instagram @costabravapirineu; proposa lectures de llibres electrònics gratuïts sobre  enoturisme, tradicions, senderisme i receptes, entre d’altres, disponibles a la biblioteca digitali, sobretot, s’ofereix com a plataforma per donar visibilitat a les activitats que les empreses turístiques associades als clubs de màrqueting de producte de l’entitat estan organitzant i proposant als seus usuaris i clients
 
4.    Reprogramació de les accions promocionals i comercials pròpies del Pla d’Accions i Objectius 2020 de l’entitat pel que fa als mesos de març, abril i maig. A remarcar que l’acció de promoció, comercialització i comunicació a les ciutats franceses de Tolosa de Llenguadoc, Montpeller i Lió, se celebrarà a finals de setembre, i que l’acció promocional i comercial a Gant, es traslladarà al mes d’octubre, entre altres.
 
5.    Programació de cursos de formació professional gratuïts a distància
L’entitat ha adquirit la llicència d’una eina per realitzar cursos i conferències temàtiques d’actualitat i d’interès per al sector durant el període de confinament. Els’iniciarà tractant temes de sostenibilitat previstos en el Pla d’Accions i Objectius 2020, amb càpsules sobre ecomobilitat, segells i marques sostenibles, comercialització amb operadors de turisme actiu i de natura. Més endavant, es programaran conferències específiques centrades en els temes «com recuperar-se d’una crisi» o bé «com comunicar en temps de crisi», entre d’altres, d’interès per al sector. Totes es podran seguir en directe i també quedaran disponibles per recuperar-se posteriorment.
 
Convé remarcar la coordinació vigent entre el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i la Direcció General de Turisme, a través de l’Agència Catalana de Turisme, amb qui es comparteixen dades, informes i estudis d’evolució de la COVID-19 relacionats amb l’activitat turística a les destinacions catalanes.
 
El Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona seguirà atent a l’evolució de la situació actual i informarà de les mesures que es prenguin per reactivar ràpidament l’activitat turística a la demarcació de Girona de cara a la temporada d’estiu.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia