La producció integrada de la poma, a debat al 18è POMATEC

La producció integrada ha estat l'eix central de les 18enes jornades POMATEC de Torroella de Montgrí, que es celebren anualment en el marc de la Fira Agrícola, Comercial i Ramadera de Sant Andreu. 

Es tracta d'una trobada en clau econòmica i tecnològica amb tots els agents del sector per prendre el pols al mercat en clau de consum, preu, exportació o producció. 
 
Precisament els esforços d'aquest any han recaigut en com explicar millor la producció integrada i transmetre al consumidor que més enllà d'ocupar-se de la gestió integral de plagues, va lligada amb l'eficiència.
 
Les comarques gironines són un exemple de producció de ingrada, ja que més d'un 80% de les pomes que es produeixen a la demarcació és sota aquest sistema. Una xifra que supera amb escreix la producció integrada de fruita dolça a la resta de Catalunya, que arriba només al 35%. És per aquest motiu que la zona del Baix Ter és un mirall pel sector. 
 
Durant el POMATEC s'ha fet referència a les dificultats que té el department d'agricultura per gestionar les partides essencials pel sector arran de la intervenció dels comptes de la Generalitat. L'alcalde Josep Maria Rufí ha tingut un record per la consellera de Treball, Afers Socials i Família empresonada, la torroellenca Dolors Bassa i per la consellera d'Agricultura cessada Meritxell Serret, actualment exiliada a Brusel·les. 
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia