CiU de la Bisbal demana reparar "urgentment" els desperfectes ocasionats pels aiguats

CiU de la Bisbal demana reparar
La Bisbal d'Empordà

Data: 19/12/2018

El grup municipal de Convergència i Unió a l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà presentarà, demà dijous, un seguit d’escrits en el registre de l’Ajuntament exigint mesures urgents per solucionar els desperfectes provocats en el ferm d’algunes vies pels aiguats del mes passat. També demanarà que es senyalitzin els clots existent en el quitrà fins a la seva reparació.

Els aiguats del cap de setmana del 17-18 de novembre van afectar de forma especial el vial urbà de la ciutat, ja força deteriorat per la manca absoluta de manteniment, com va denunciar el mes de juliol passat aquest grup municipal. A partir de les pluges, hi ha trams dels carrers Vinyoles i President Irla que són un perill per a la seguretat de qui hi circula.

El regidor de CiU, Xavier Dilmé, considera que tot plegat “és un exemple més del desgavell de l’actual govern d’ERC-CUP-ICV, ja que se’ls està fent llarg aquest final de mandat”. Dilmé recorda que el Ple municipal del passat mes de novembre ja va demanar mesures urgents “encara que només fos tapar amb quitrà les zones afectades: han passat tres setmanes, el ferm està pitjor i no s’ha mogut res de res”.

Dilmé responsabilitza directament d’aquesta situació al regidor de Via Pública, Enric Marquès (ERC): “Li vaig dir en el Ple de novembre i és increïble que algú que vol ser alcalde d’aquí sis mesos passi de tot com demostra que fa ell. Si aquesta és la seva tarja de presentació com a nou cap de llista d’ERC, aquest partit està ben arreglat”, assenyala.

El regidor, acompanyat de dos tècnics que col·laboren amb el grup municipal, han repassat aquest migdia sobre els terrenys els principals desperfectes visibles i aquests han aconsellat al regidor prendre mesures immediates. “Hi ha zones que són un perill evident per bicicletes i motocicletes i també poden comportar problemes per als vianants si algun vehicle fa un cop de volant brusc per evitar un sot, a banda que si plou i aquests forats s’omplen d’aigua, qui passi per allí quedarà maco”, explica Dilmé. A partir d’aquest assessorament, el grup entrarà demà aquests escrits, adreçats al regidor de Via Pública i també al de Policia Local, en aquest cas el mateix alcalde perquè “és la seva responsabilitat arreglar-ho i serà també la seva responsabilitat si no ho fan i passa qualsevol incident, que esperem que no”.

Precisament, el regidor afegeix que “va ser l’alcalde qui va dir públicament mesos enrere que s’havia de fer tota una gran actuació en aquesta zona, però no s’ha fet res, és una zona amb molt trànsit i el vial és una via que recorre per una zona d’alta densitat poblacional, a més, d’haver-hi l’escola Joan de Margarit i l’IES”.

Dilmé ha recordat finalment que “en tres anys no s’ha renovat el quitrà de cap carrer de la ciutat”, fet que considera “una mostra de deixadesa absoluta per part del govern ERC-CUP-ICV, que paguem els veïns de la ciutat”. També ha posat de manifest que fa dos mesos va presentar una moció per aconseguir que s’enquitranessin els carrers en més mal estat, però va ser rebutjada pels tres grups del govern.
En aquest sentit, el grup municipal de CiU assenyala que les darreres actuacions en enquitranat a la ciutat van tenir lloc l’any 2015, amb CiU encara en el govern, i es van destinar 60.016,48€ a renovar enquitranats, assumits amb recursos propis de l’Ajuntament i una subvenció de la Diputació. L’any anterior, el 2014, mitjançant el Pla d’Asfaltats se n’hi havien destinat 49.035,49€. De juny de 2015 a desembre de 2018, la quantitat pressupostada i executada a aquesta matèria per ERC-CUP-ICV han estat zero euros.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia