Pere Aragonès visita les empreses afectades per la pedregada a La Bisbal d'Empordà

La Bisbal d'Empordà

Data: 08/09/2022

El President de la Generalitat, Pere Aragonès, ha visitat aquest matí les empreses més afectades per la pedregada de La Bisbal. Ho ha fet acompanyat de l'alcalde de la ciutat i de la Delegada del Govern de la Generalitat a les Comarques de Girona. Posteriorment, en roda de premsa, ha anunciat que es destinarà un total de 6 milions d'euros en ajudes per a la retirada d'amiant i la instal·lació de plaques solars. 

La Generalitat de Catalunya, a través de l'agència catalana de residus, destinarà un total de 6 milions d'euros amb una línia d'ajudes que subvencionaran el 100% dels costos de la retirada d'amiant de les teulades i, en el cas que a les cobertes s'hi instal·lin plaques fotovoltàiques, en cobriran el 70% del cost. Dels 6 milions d'euros, 2,5 son finançats pel fons de lluita contra el canvi climàtic. 

En els propers dies s'obrirà la convocatòria per accedir a aquests ajuts, així com es portaran a terme reunions de treball en les que es tractaran aspectes sobre les característiques més concretes dels ajuts a nivell tècnic. 

Aragonès s'ha compromès a mobilitzar més recursos i ajudes si el volum de demanda és superior a la xifra destinada actualment, de 6 milions d'euros. 

Pel que fa a l'afectació global per la greu predregada, s'estan realitzant el primers estudis de recopilació de danys. S'espera, d'aquí a unes setmanes, poder oferir xifres definitives d'afectació.


Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia