Empresaris del sector turístic opten per omplir les piscines amb aigua salada

Amb la Setmana Santa, molts empresaris del sector turístics es plantegen omplir les piscines amb aigua salada, una alternativa per continuar oferint el servei i adaptar-se a la sequera. Al Baix Empordà hi ha una empresa que fa uns mesos que transporta cada dia en cisternes aigua de mar per omplir piscines, no només per empreses sinó també per a particulars. TV Costa Brava ha pogut presenciar de primera mà aquest servei al Park Hotel San Jorge.

A través d'aquest camió cisterna de 24.000 litres l'empresa Aquamarina Costa Brava s'encarrega d'omplir la piscina del Park Hotel San Jorge situat al límit entre Platja d'Aro i Calonge i Sant Antoni. Arriba Setmana Santa i tot i que el temps no acompanya gaire, són molts els establiments turístics que no s'imaginen obrir sense un dels elements preferits dels turistes, sobretot els estrangers, la piscina.

Per això, en aquest hotel han decidit omplir-la amb aigua salada i així poder oferir el servei als seus clients. Una alternativa a les restriccions per sequera que empreses, però també propietaris particulars es plantegen.

Aquest hotel, justament, ha fet obres a la piscina aquest hivern i per això l'única opció que han trobat ha estat omplir-la d'aigua salada tot i que esperen que la situació sigui passatgera i més endavant puguin utilitzar aigua potable o un altre tipus d'aigua tractada. De fet, els motors no estan preparats per aigua salada.

Ja fa uns mesos que Aquamarina Pools s'encarrega d'omplir piscines amb aigua salada. L'empresa Aquamarina Costa Brava amb seu a Ullà fa deu anys que treballa en el tractament i envasat d'aigua de mar microfiltrada, però davant l'actual context de sequera s'ha reinventat.
 

Els nostres clients ens van començar a demanar aquest servei abans que nosaltres l'oferíssim". -Judit Puig, sòcia fundadora d'Aquamarina Costa Brava

Cada dia omplen piscines tant de les comarques gironines com a Barcelona. L'aigua l'obtenen des d'un punt de captació al mar de Roses, des d'on tenen el permís, i amb camions es transporta a les piscines.
 

Nosaltres anem al punt de captació amb un camió cisterna i el camió extreure l'aigua de mar que passa per una mànega que té un filtre que mira que no quedin impureses a l'aigua. I aquest camió porta l'aigua a la piscina".

En aquest cas, en aquesta piscina han necessitat 14 cisternes de  24.000 litres i han estat dos dies per omplir-la.

Aquamarina Pools treballa amb aigua de mar, que té una salinitat més elevada que la de les piscines d'aigua salada. Malgrat això, aquesta salinitat no compromet els sistemes ni els motors de les piscines més modernes. Tot i que recomanen a les piscines més antigues canviar el motor i el clorador. A més també ofereixen el servei de reompliment d'aigua. Segons els responsables de l'empresa gironina, aquesta iniciativa compleix la normativa vigent de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). De moment, l'empresa té feina per mesos.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia