L'Estartit comptarà amb un mirador dedicat a les víctimes de Germanwings abans de l'estiu

El poble de l'Estartit comptarà amb un mirador dedicat a les víctimes de l'accident de Germanwings. L'espai estarà ubicat al final del passeig marítim dels Griells i, segons l'Entitat Municipal Descentralitzada de l'Estartit (EMD), serà una realitat entre el mes de maig i juny.

Impulsat per els pares d'una de les víctimes que estiuejava als Griells
Foren els familiars d'una de les víctimes de l'accident aeri, els que van posar sobre la taula la idea de crear un espai de record als tripulants del vol 4U9525 de Germanwings. Entre totes les poblacions, l'Estartit va ser la localització escollida per tirar endavant el memorial, ja que cada any la família estiuejava a la urbanització dels Griells.

Espai de record i reflexió
El projecte es desenvoluparà al final del carrer de la Tulipa, el qual connecta amb el passeig dels Griells i l'acció natural de les dunes. Així al llarg de 250 m², s'hi construirà un espai de reflexió i contemplació davant les illes Medes.

Dissenyat per Martirià Figueras, l'element central serà una zona cilíndrica coberta amb una pèrgola, que comptarà amb tres orificis a través dels quals entraran els rajos de llum. Al seu interior s'instal·larà un banc de fusta per poder descansar.

Una escultura capturarà el vol dels ocells
Tanmateix, una escultura formada per 15 pals metàl·lics de 25 metres d'altura, configurarà la part més emotiva del memorial. En ella s'hi adheriran ocells metàl·lics, els quals simularan el vol dels ocells cap al cel.

Al seu voltant s'hi construirà també una rampa d'accés a la platja i unes plataformes de fusta instal·lades sobre l'escullera.

Finançat per la companyia aèria Lufthansa
El projecte és finançat per Lufthansa, la companyia de la ja desapareguda Germanwings, i compta amb un pressupost total de 81.892 euros. De fet, l'empresa aèria ha tirat endavant diversos projectes arreu del món, per retre homenatge a les víctimes de l'accident del 24 de març del 2015, en què el copilot Andreas Lubitz va estavellar l'avió als Alps francesos i van perdre la vida 150 persones.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia