La DO Empordà preveu una verema amb un 20% menys de producció

Palamós

Data: 31/08/2023

La DO Empordà preveu una verema amb un 20% menys de producció a causa de la sequera i els danys de senglars i cabirols. Tot i això, el raïm està molt sa i es preveu collir una fruita de qualitat.

Fa una setmana que el celler Brugarol ha iniciat la verema començant a recollir les varietats primerenques com la malvasia. L'estimació que fan de la producció és d'un 20% menys que la temporada passada. De fet, és la tendència general que preveuen els cellers de la Do Empordà, que auguren recollir uns 60.000 hectolitres.

I és que els viticultors empordanesos afronten una verema complexa a causa de la sequera i de l'acció de senglars i cabirols que faran disminuir la producció d'enguany.

El sector ha tingut la sort de les pluges d'última hora que han millorat les previsions. Tot i això, veiem plantes com aquestes molt afectades per la calor de l'estiu i la falta d'aigua que en molts casos ha fet que els ceps no hagin crescut prou.

Cal sumar els danys d'animals, aquí a Palamós especialment s'hi apropen senglars per buscar aigua i menjar, ja que no en troben a les muntanyes justament a causa de la sequera. I en altres zones per exemple a Canet d'Adri on el celler Brugarol també té dues hectàrees els cabirols són els que els hi fan malbé les vinyes. De fet, algunes directament no es podran collir.

Per això, des del Consell Regulador de la DO Empordà reclamen a les administracions ajudes i mesures per combatre aquesta situació.
Enguany, tot i haver-hi menys raïm, des del sector asseguren que és sa i de qualitat.

La verema acabarà a principi d'octubre. De fet, el gruix de la producció amb la varietat de garnatxes i carinyenes es veremarà durant aquest mes de setembre.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia