Comencen les obres de peatonalització de tres carrers del centre de la Bisbal

INTERVÉ: Enric Marquès, alcalde de La Bisbal d'Empordà

El centre de La Bisbal d'Empordà es prepara per a un important rentat de cara. Des de principis d'aquesta setmana una de les seves artèries, el carrer Ample, que al seu final es converteix en el carrer Valls d'en Colomer, així com també el carrer Antic, estan tallats al trànsit per tal de que comencin les obres que els transformaran en vies peatonals. Aquest és un projecte que s'ha impulsat de forma ràpida per part del consistori i que es vol tenir finalitzat abans de que acabi l'any

La forma que adoptarà el nou carrer Ample serà la de rambla, amb arbrat, bancs i paviment a un sol nivell, sense voreres. A diferents punts, com l'accés pel carrer Sant Jaume o les voltes d'en Galí, s'hi faran placetes. Tot això farà que la circumval·lació per als vehicles canviï al centre de la ciutat, amb modificacions com les del carrer 1 d'Octubre, que serà d'un sol sentit, o el Valentí Almirall, que canviarà de sentit. 

La finalitat màxima del nou carrer Ample és la d'impulsar la vessant comercial d'aquesta via. Per això, durant els propers mesos caldrà desenvolupar de forma paral·lela un pla de promoció i comerç per incentivar-ne l'accés. Mentrestant, els primers canvis són els relacionats amb la ubicació de les parades del mercat, ara situades a la Plaça Nova i el carrer Cavallers. Abans no finalitzin les obres s'haurà de decidir quins marxants poden tornar al carrer Ample i quins es destinen a un nou emplaçament. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia