Ports vol que les obres del moll del Fortí integrin l'espai a la ciutat i generin inversió

Intervenen: Ricard Font, secretari de d'Infraestructures i Mobilitat / Carles Motas, alcalde

Que el port de Sant Feliu de Guíxols esdevingui un espai de qualitat que atregui noves inversions. Amb aquesta motivació Ports de la Generalitat està executant les obres del moll del Fortí, que s'acabaran el proper mes de juny i que han costat 390.000 euros. 

Aquest divendres el secretari de d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, acompanyat del gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, entre d’altres autoritats i directius, ha fet una visita d'obres a l'espai anticipant que quan les obres acabin s'aconseguirà integrar el port a la ciutat i crear activitat econòmica, turística i social.  

L'ajuntament de Sant Feliu té el compromís de treballar conjuntament amb Ports per demostrar que la ciutat té afany de créixer. 

Les obres s’estan fent en dues fases. Fins ara s’han fet els enderrocs de bona part dels paviments al moll del Fortí i s’han renovat les canalitzacions per instal·lar noves línies de serveis d’aigua, electricitat i enllumenat, així com una xarxa d’hidrants. També es renovarà l’enllumenat públic de la zona en obres amb tecnologia LED per un major estalvi energètic. 
 
Els treballs continuaran amb la renovació dels paviments de diverses tipologies per diferenciar l’espai. S’incorporaran zones enjardinades i l’espai es dotarà de mobiliari urbà. 
 
Paral·lelament, s’està treballant amb la mobilitat, els accessos i la connexió del turó del Fortí amb el Museu de Salvament Marítim. L’actuació ha d’ordenar els recorreguts del turó com a espais d’interès arqueològic, històric i paisatgístic per integrar millor aquest museu amb l’entorn. A més, s’està fent la millora dels accessos entre el turó i el port amb espais terrassats i escales per als visitants. Per altra banda els Pilons del moll antic també es posen en valor com a elements històrics del port, i quedaran incorporats en un espai dins dels passeig.

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia