Primer de Maig confinat

Primer de Maig confinat
Baix Empordà

Data: 01/05/2020

Els Sindicats i col·lectius d'esquerres celebren un dia dels treballadors i treballadores a les xarxes preocupats pels efectes econòmics de la pandèmia de Covid-19

Primer de maig confinat amb molta preocupació entre les centrals sindicals pels més de 10.700 ERTOs que s'han presentat a les Comarques Gironines. El d'aquest divendres és un dia atípic sense les tradicionals manifestacions del Dia dels Treballadors i Treballadores que, com en tantes altres manifestacions culturals o polítiques, s'haurà de viure a les xarxes.

Els efectes del coronavirus sobre l'economia estarà molt present en aquest dia reivindicatiu, sobretot els efectes sobre el turisme, que representa al Baix Empordà més d'un 20 % del PIB. De fet, més de la meitat de les sol·licituds d'atur registrades a les Comarques Gironines són d'aquest sector.
 

UGT i CCOO, preocupats pels fixos discontinus


Els dos sindicats majoritaris, UGT i CCOO han fet crides a l'empresariat a incloure dins els ERTOs les plantilles fixes discontinues, ja que de no fer-ho es deixa a aquests treballadors i treballadores en la misèria.

Demanen altura de mira a la patronal per que la crisi no recaigui sobre els escalafons més baixos del mercat laboral.
 

Intersindical i CGT acusen la patronal de posar en risc la classe treballadora


La Intersindical proposa omplir un formulari per enviar a les empreses de l'Ibex-35. Els recorden que l'1 de Maig persisteix malgrat que la gran empresa no s'ha preocupat pels drets de la classe treballadora tractant-la com literal subjectes explotables i exprimibles. Acusa la patronal de posar els beneficis per davant les persones. I recorda que els damnificats de la gestió d’aquesta crisi som la majoria social treballadora, i especialment els sectors que ja arrosseguen precarietat i desigualtat

La CGT, en la mateixa línia argumental, prepara actes a les xarxes i anuncia que també estarà present al carrer malgrat el confinament, amb actes simbòlics en llocs representatius del poder econòmic.
 

El 'Jovent Precari' fa un manifest


Col·lectius de l'esquerra independentista han publicat el manifest 'Jovent Precari de la Costa Brava' en el que es vaticina que l'empresariat aprofitarà la crisi de la COVID-19 per fer retallades de plantilla estructurals i l'acusa de posar els beneficis per davant la salut de les persones.

El manifest mostra preocupació per, literal' "no saber si podrem tenir un sou de merda durant juliol i agost per pagar-nos els estudis o simplement per viure" . I recorden que la sortida d'aquesta crisi passa per repensar el model econòmic capitalista. Un model que veuen incapaç

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia