Peratallada descobreix trams inèdits de murall amb un nou vial

Forallac

Data: 05/03/2021

Intervé: Carles Frigola, regidor de Patrimoni

L'Ajuntament de Forallac ha iniciat els treballs d'obertura i d’urbanització del nou tram del carrer Mas Bou de Peratallada que permetrà als vianants observar un nou tram de muralla i fossats medievals.

 El nou vial s'emplaça al sector dels horts i tindrà un centenar de metres compresos entre el popular Banc del Si No Fos i el pont que hi ha abans d'arribar al carrer de la Riera. Aquesta actuació permetrà transitar per un sector que no s'havia ordenat urbanísticament i quedava pràcticament inaccessible al gran públic, a excepció dels propietaris de les hortes i dels habitatges que hi limiten.

Es tracta d'unes obres complexes, que han requerit un treball tècnic important per part de l'Ajuntament. Es tracta d’una actuació urbanística molt complexa, per l’emplaçament i el seu alt valor patrimonial, i la llarga tramitació administrativa que ha sigut necessària per tal de fer-se amb la titularitat pública dels terrenys afectats.

Troballes arqueològiques


Com a valor afegit, l'actuació posarà al descobert restes de muralla i de fossat que es van trobar durant la intervenció arqueològica prèvia a l'obra. Els tècnics ja tenien serioses sospites i indicis que en aquest sector hi havia restes de muralla i fossat, per bé que estaven tapats per terra i vegetació.

El mes de març de 2019 s’hi van realitzar dos estudis arqueològics que en van confirmar la seva existència, a partir de l'excavació de tres rases perpendiculars. No obstant això, aquest dies els treballs d'urbanització estan acompanyats d'una nova intervenció arqueològica que ha posat al descobert nous elements d'interès, al marge dels detectats en les cates arqueològiques de fa dos anys, que estan essent inventariats.

L’actuació costarà 171.945,84 euros i està subvencionada íntegrament pel Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC). A aquest import cal afegir-hi uns 55.000 euros en concepte d’expropiació dels terrenys per fer-hi passar el nou vial.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia