Comencen les obres de la plaça del Monestir

Aquest dilluns 26 de setembre de 2022 han començat obres a la Plaça del Monestir de Sant Feliu de Guíxols, i uns dies més tard, el 4 d'octubre, començaran les de l'avinguda de Juli Garreta. Les dues obres les executa la mateixa empresa, en paral·lel, amb equips diferents.

La reurbanització de la plaça del Monestir comporta diferents accions. D'una banda, l'ampliació de les voreres del carrer de Callao, de la cantonada del carrer de l'Hospital i del negoci d'hostaleria que hi ha vora l'església. Els aparcaments surten d'aquest entorn. Entre els objectius de les obres del monestir, hi ha recuperar la cota original de la porta de l'Arc de Sant Benet, que havia anat acumulant sauló i terres al llarg dels anys pel pendent immediat.

Aquesta actuació es pot considerar "l'avantsala" de la construcció del Museu Carmen Thyssen. Es comença per fora i s'anirà progressivament entrant al Monestir, per fer el futur Museu.

Al mateix temps, amb la reurbanització de l'avinguda de Juli Garreta, la via passarà a ser de plataforma única, i amb una limitació de velocitat de 20 km/h. Es col·locaran jardineres en tot el recorregut per crear una delimitació física entre vorera i calçada. S'ampliaran substancialment les voreres per tal de crear una agradable vorera de passeig. Les 2 calçades permetran compatibilitzar la circulació tant de vehicles com de bicicletes.

Les obres tindran una durada de sis mesos i mig  i un cost de 2.537.297,67 €. Mentre es portin a terme els treballs es mantindrà -amb restriccions- la circulació rodada.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia