Entra en vigor el nou límit de velocitat de 90 quilòmetres per hora

Baix Empordà

Data: 29/01/2019

Avui ha entrat en vigor la nova normativa que redueix el límit de velocitat a 90 km/h a les carreteres convencionals de l'estat on abans s'hi podia conduir a 100. 

Ja fa dies que la Direcció General de Carreteres canvia tota la cartelleria per implantar la nova mesura aprovada pel consell de Ministres Espanyol el 28 de desembre.  

En total, s'han canviat 2.719 senyals de la Xarxa de Carreteres repartits entre 11.856 quilòmetres. Una operació que ha tingut un cost aproximat de 526.000 euros. 

L'objectiu d'aquest canvi és reduir l'accidentalitat, que el 2018 es va xifrar en 877 persones. I és que és en aquest tipus de carreteres convencionals on es concentren el 75% dels accidents de trànsit, sent la velocitat la causa dels sinistres en un 20% dels casos. 

En el cas del Baix Empordà, les carreteres afectades per la nova mesura són la C-66, que uneix Palafrugell amb Besalú, un tram de C-31 que uneix el Vendrell i Figueres i la C-65 que va de Girona a Sant Feliu de Guíxols. Altres vies on s'han produit canvis a la demarcació són  la C-26, que comença a Alfarràs i finalitza a Borrassà i la C-65 i l’Eix Transveral, que travessa Catalunya des de Cervera fins a Riudellots de la Selva.

El nou límit de velocitat de 90 km/h afecta a turismes i motocicletes. En el cas dels camions, s'homogeneïtzarà la velocitat a 80 km/h, ja que segons diversos estudis aquests vehicles de gran tonatge tindrien sis vegades més possibilitats de provocar un accident si circulessin a la mateixa velocitat que la resta de vehicles. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia