El Baix Empordà recupera el VAB perdut durant els anys de la crisi però no l'ocupació

El Baix Empordà recupera el VAB perdut durant els anys de la crisi però no l'ocupació
Baix Empordà

Data: 15/11/2019

El Baix Empordà ha refet en els darrers sis anys el Valor Afegit Brut de l'economia perdut durant el període 2007-2012 després de l'esclat de la crisi financera però en canvi encara no ha recuperat l'ocupació destruïda llavors.

L'Anuari Econòmic Comarcal del BBVA retrata la salut econòmica de la comarca a partir de l'anàlisi del VAB. Un indicador que és la suma dels valors addicionals que adquireixin els béns i serveis en transformar-se durant el procés de producció. En l'economia, aquesta és una de les maneres per calcular el producte interior brut i per tant, sovint es consideren sinònims.

Creixement impulsat per la construcció, serveis i sector primari

A la comarca el VAB va créixer el 2008 un 2,6%, igual que la mitjana catalana, impulsat sobretot gràcies al sector de la construcció (6,3%), el sector primari (3,8%) i el sector serveis (2,3%). En canvi hi ha un estancament de la indústria.

En termes ocupacionals ha crescut l'afiliació de treballadors i treballadores a la seguretat social però la xifra encara és un 7,5% inferior als que hi havia abans de l'esclat de la bombolla financera.

Girona no recuperarà l'ocupació perduda fins el 2022

A nivell regional l'estudi conclou que l'any passat l'economia gironina va créixer, però que ho va fer de manera moderada. Perquè l'increment del VAB va ser de l'1,7%. Com en el cas concret del Baix Empordà l'economia gironina no recuperarà els llocs de treball perduts per la crisi com a mínim fins al 2022.

Aquest no és lúnic revès judicial per l'Ajuntament davnat ciutadans ja que El Contenciós ha donat la raó al partit taronja en el cas de la parada informativa que el partit volia instal·lar al gener i el permís de la qual va ser denegat. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia