Fecotur diu que el port Schengen seria un revulsiu econòmic per Palamós

Palamós

Data: 06/03/2018

Intervé: Toni Bachiller, president de Fecotur

L’Associació pel Foment Empresarial del Comerç i el Turisme de Palamós afirma que poder operar com a port Schengen seria el revulsiu econòmic definitiu pel municipi.

Aquest 2018 s'han batut els rècords d'escales de creuers i s'espera que arribin a Palamós més de 47.500 passatgers, el que suposa un impacte econòmic de prop de 3'8 milions d'euros. Des de Fecotur celebren aquestes xifres, malgrat admetre que el retorn del turisme de creuers és més aviat indirecte perquè Palamós és només una escala més de les companyies, que hi fan aturades de vuit hores de mitjana. Un temps reduït que no permet gaudir de totes les possibilitats turístiques, comercials i gastronòmiques que ofereix la vila. És per aquest motiu que l'associació d'empresaris se suma a la reivindicació que el de Palamós esdevingui punt de control fronterer de la Unió Europea per diversificar el perfil dels clients i a la llarga ser port d'origen o desí final dels creueristes, la qual cosa comportaria majors ingressos per l'empresariat i la possibiltiat de guanyar noves places hoteleres. 

Tant és el compromís de Fecotur amb el turisme de creuers que s'ha creat una comissió específica per encarregar-se del port. 

Per part de tots els seus socis, esperen que les xifres de rècord d'aquest 2018 siguin la raó definitiva que els convidi a adaptar-se al ritme del port i les necessitats dels creueristes. 

Demanen a l'ajuntament de Palamós seguir insistint per tal que l'anhelat Punt Schenguen, que està pendent d'una autorització per part del Ministeri de l'Interior que no acaba d'arribar mai, sigui aviat una realitat. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia