El gremi de floristes, pendent de la fi del confinament per vendre roses per Sant Jordi

Palafrugell

Data: 26/03/2020

Intervenen: Magda Planas i Joana Fernández, floristes

Situació delicada pel gremi de floristes. El dia de Sant Jordi és el dia més important de l'any pel sector i ara mateix tot és molt incert pel que fa a les expectatives de poder vendre roses durant la Diada. 

La rosa de Sant Jordi comporta per les floristeries un terç de la facturació anual, és a dir, el negoci a Catalunya depèn absolutament de la data. Ara per ara, el confinament s'allargarà fins l'11 d'abril i les floristes aposten per seguir venint roses als seus establiments el dia 23, sempre que ja puguin haver obert i a l'espera de si s'allarga més l'estat d'alarma. De moment el món del llibre ja ha avançat que la idea és moure la festa fins a just abans de l'estiu. En qualsevol cas, floristeries com Magda o Joana de Palafrugell defensen vendre roses el dia pertinent sempre que es pugui i aprofiten per enviar un missatge a les autoritats perquè se'n recordin de les dificultats del gremi.  

Amb o sense roses, els floristes deixen clar que la situació econòmica que estan atravessant i que hauran de combatre és especialment delicada en el seu cas. El producte amb el que treballen es fa malbé i quan aixequin la persiana serà com arrencar de zero. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia