Els treballadors del Consell Comarcal protesten per reclamar millors condicions laborals

Una cinquantena de treballadors del Consell Comarcal del Baix Empordà van irrompre ahir al vespre al ple del consell per tornar a reclamar una valoració de llocs de treball amb pancartes que denunciaven la precarietat, les valoracions a dit, la fuga de talent i els sous baixos i desiguals de l’ens comarcal respecte altres administracions.

La sessió es va aturar per debatre sobre aquesta qüestió. El govern va respondre que hi ha voluntat política però que la valoració és feixuga i pot allargar-se entre un i dos anys. Van apuntar que aquest 2019 s’hi destinarà una partida pressupostària, però que ho hauran de desplegar els nous consellers que entrin a partir del mes de juliol. 


Accelerar el procés

Des de la oposició, Esquerra Republicana es va oferir a començar a treballar immediatament per accelerar el procés, tot agafant el compromís que si canvia l’executiu, es mantindrà la feina feta. Iniciativa per Catalunya Verds proposava congelar la convocatòria de noves places fins a resoldre la qüestió i la CUP apuntava que cal incidir també en l'alta temporalitat, que en el cas del Consell Comarcal del Baix Empordà no baixa del 8%.
Amb aquest elevat percentatge, l'empresa nega que els treballadors recuperin el 5% del sou retallat el 2012 amb la implementació de les 35 hores setmanals. 


Reemprendre les negociacions

A les taules de negociació entre polítics i representants dels treballadors es va proposar recuperar-lo durant els períodes de vacances compresos entre juny i setembre, la setmana de Nadal i Setmana Santa, però la negociació no va arribar a bon port. Els treballadors decidiran en assemblea si estudien de nou la proposta, però demanen això sí, que qualsevol acord quedi plasmat al conveni. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia