Adjudiquen el buidatge del les 2'3 tones de residus de l'abocador de Vacamorta

4 anys després del seu tancament, s'ha adjudicat el projecte buidatge dels 2'3 milions de tones de residus acomulats a l'abocador de Vacamorta a Cruïlles

La Societat Limitada Disseny i Sostenibilitat ha estat l'escollida per l'Agència de Residus de Catalunya per fer les tasques buidatge amb una proposta que ronda els 100.000 euros i que detalla el procés controlat de buidatge així com els efectes mediambientals que se'n derivaran. 

El paratge de Vacamorta va ser escollit l'any 2000 com a abocador sense un estudi previ d'alternatives d'emplaçament i sense una avaluació ambiental. Sense la qualificació urbanística adient la Generalitat va imposar un pla especial per donar-li cobertura. 

Malgrat una sentència ferma del TSJC de febrer de 2014 en què s'ordenen les tasques de restauració del paratge, fins ara no s'havia mogut fitxa. 

Des de l'Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura i la Plataforma Alternativa a l'Abocador de Cruïlles han reivindicat llargament el buidatge i restauració de l'abocador, assegurant que mentre hi hagi residus aquest seguirà contaminant i posant en perill les persones que viuen a la zona perquè queda a només 2 km dels habitatges. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia