Sant Feliu de Guíxols aprova el Pla Local d'Habitatge d'un període de 6 anys

Sant Feliu de Guíxols regularà els habitatges d'ús turístic. És només algunes de les accions plantejades al nou Pla Local d'habitatge que s'ha aprovat al ple del setembre i que té una durada de sis anys.

El ple municipal del mes de setembre de Sant Feliu de Guíxols va aprovar de manera definitiva el Pla Local d'Habitatge que defineix per un període de sis anys les estratègies de futur del parc d'habitatges a la vila, és a dir, una planificació per poder executar les accions relacionades amb l'habitatge durant els pròxims anys. La intenció és sobretot crear habitatge públic per llogar a joves i gent gran. De fet, fa poc que l'Ajuntament va inaugurar una nova Oficina Local d'Habitatge per a facilitar la gestió d'habitatges destinats a polítiques socials, informació sobre ajuts per al pagament de lloguer o la rehabilitació.

En aquest sentit, Sant Feliu de Guíxols rebrà una subvenció de la Generalitat de 2,3 milions d'euros per implementar mesures d'estalvi i eficiència energètica. Pròximament es farà una jornada informativa.

Entre les mesures del Pla Local d'Habitatge hi ha la regulació dels pisos turístics. L'alcalde del municipi, Carles Motas, assegura que és necessari establir un límit, ja que actualment costa trobar un lloguer de pis per tot l'any. De fet, a la ciutat hi ha uns 1.000 habitatges d'ús turístic

D'altra banda, també per exemple amb aquest pla es vol millorar les condicions i la seguretat de tinença del lloguer d'habitacions o facilitar l'atenció d'aquelles persones vulnerables que hagin de compartir habitatge.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia